RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

"За це з нього спитають у Судний день": син голови Ічкерії відреагував на слова Кадирова про "джихад" в Україні

Після успішного удару ЗСУ по базі кадировців та їх масової загибелі, голова Чечні Рамзан Кадиров вибухнув черговими погрозами - він заявив, що всі "істинно віруючі" мають стати на боротьбу проти "сатанізму", назвавши цю боротьбу "джихадом". Син президента Ічкерії Аслана Масхадова – Анзор Масхадов заявив, що Кадиров відповість за свої слова та діяння не лише у Судний день, але, можливо, вже й за життя.

Про це Анзор Масхадов написав у Facebook.

Кадиров закликав чеченців до "джихаду" в Україні й "яка різниця, хто їм допомагає Америка, чи Європа". У своїй гнівній промові він вкотре видав порцію погроз та чорної ненависті, заявивши, що "наша територія не Запоріжжя, не Херсон. Наша територія – Одеса, Київ, Харків... і загалом Україна це наша територія, російська".

Зазначимо, "джихад" буквально означає "зусилля" - це поняття в ісламі, що означає боротьбу за те, що для мусульманина є найблагороднішою і найвищою метою.

"Це не Джихад, якщо ти пішов на чужу землю і тим більше воювати заради інтересів тієї країни, яка вбивала твій народ століттями. Тільки за 30 років Росія вбила понад 300 000 чеченців, у війні, яку розпочав Єльцин, а потім Путін. Коли ворог вторгся на твою територію і ти захищаєш свій дім, свій народ, свою рідну землю, це твоя Священна війна – це Джихад", – прокоментував слова Кадирова Масхадов.

Читайте також: Кадиров - зрадник і має бути покараний за чеченськими звичаями - син Аслана Масхадова

Він додав, що маріонетка та особистий слуга Путіна, Кадиров, збожеволів, заявивши, що війна проти України - великий Джихад.

"Наскільки легковажно Кадиров ставитися до віри - звертаючись до Аллаха без жодної причини, даючи клятви ім'ям Аллаха, усвідомлюючи брехливість своїх слів. За такий гріх немає спокути! За це з нього спитають у Судний день. І не тільки за це, звичайно", - додав син голови Ічкерії.

Анзор Масхадов у розмові з "Апострофом" розповідав, що є конкретне місце в Чечні, де Кадиров має бути покараний.

"Це величезне поле біля села Старі Атаги (село в Урус-Мартанівському районі Чеченської Республіки - "Апостроф"). Коли я був спеціальним представником президента Ічкерії - мого батька, я підтримував з ним зв'язок, обмінюючись повідомленнями, записаними на різних носіях. В одному з таких повідомлень батько сказав, що коли закінчиться війна Рамзан Кадиров і всі зрадники чеченського народу мають бути покарані. І станеться це на тому самому полі. Це навіть можна назвати заповітом чеченських лідерів", - пояснив він.

Масхадов додав, що чеченці надто м'яко поставилися до зрадників після першої війни. Але те, що творили Кадирови після Другої війни і те, що вони роблять зараз, не залишає іншої можливості, крім як покарати зрадників.

"В історії чеченського народу ніхто не робив нічого подібного. Кадирови чинили жахливі злочини. Вони викрадали мирних жителів, катували їх, поміщали в камери тортур. Людей спалювали і закопували живцем. І робили це, будучи поруч із тими, хто вбивав нас століттями - з російськими окупантами", - зазначив він.

Масхадов додав, що на Кадирова, швидше за все, чекає покарання за місцевими звичаями: "іншого виходу я не бачу", сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", Генштаб ЗСУ підтвердив удар по базі кадировців у селі Каїри Херсонської області. Внаслідок точкових ударів української артилерії було знищено до 30 окупантів, під завалами залишилося ще понад сотня.