RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Простий спосіб, як позбутися плям поту та дезодоранту на одязі

Потовиділення є природним способом регулювання температури тіла людини, завдяки чому воно охолоджується і тим захищає себе від перегріву, але, спільно з дезодорантом, який використовується як захист, цей "тандем" може залишати плями на одязі, що перуться вкрай важко.

"Апостроф" пише, як можна врятувати улюблену сорочку чи футболку від плям поту та дезодоранту.

Чим раніше намочити пляму на одязі, тим швидше і легше її можна видалити. Якщо на одязі є свіжа пляма від поту або дезодоранту, достатньо помістити її під холодну проточну воду, а потім випрати вручну з милом, щоб видалити пляму.

Якщо пляма засохла і затверділа на одязі, його все одно можна видалити.

Читайте також: Що означають знаки прання на одязі та як їх правильно розшифрувати

1. Як вивести плями поту та дезодоранту з білого одягу? Зазвичай проблема полягає у жовтих плямах від поту та дезодоранту-антиперспіранту. Потрібно замочити одяг, додавши у воду 1 склянку білого оцту. Через пів години натерти пляму щіткою та пастою з 1/2 склянки харчової соди, води та 1 столової ложки солі. Залишити пасту на пів години на місцях і змити під проточною водою.

2. Як вивести плями поту та дезодоранту з кольорового одягу? Пів склянки білого оцту в тазі з теплою водою на 30 хвилин - і одяг буде позбавлений негарних плям. В цьому випадку не потрібно використовувати харчову соду або відбілювачі. Те саме, до речі, стосується і чорного одягу.

Методи запобігання появі плям

1. Не використовуйте дезодорант-антиперспірант незадовго до того, як треба одягатися. Дезодоранти цього типу наносять після вечірнього душу перед сном, потім чекають, поки вони вберуться, і одягаються після того, як вони висохнуть. Якщо людина носить щось із просоченими дезодорантом пахвами, швидше за все, плями з'являться. Неправильно наносити дезодорант перед виходом із дому, коли людина вже одягнена. По-перше, так можна забруднити одяг та отримати плями від дезодоранту, по-друге, косметичний продукт не встигне всотатися та подіяти, тобто плями від поту гарантовані.

2. Якщо у вас значне потовиділення, використовуйте лікувальну косметику-антиперспірант.

3. Одягайте футболку під сорочку. Таким чином, дезодорант не потрапить на верхній одяг та не зіпсує його.

4. Вибирайте дезодорант, що підходить за кольором до одягу. Деякі продукти не підходять для чорного одягу, оскільки залишають на ньому білі сліди та плями, а інші не рекомендуються при носінні білого одягу, оскільки залишають жовті плями.

5. Депіляція пахв допомагає менше потіти.

6. Важливо не зволікати з пранням одягу. Чим більше часу минає, тим "міцніше" стає пляма.

Нагадаємо, раніше ми писали, як випрати пухову куртку в домашніх умовах, щоб не збився пух.