RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як розігріти або приготувати їжу, коли немає світла та газової плити: чотири лайфхаки

Росія регулярно завдає ракетних ударів по критичній інфраструктурі України, намагаючись позбавити нас світла та тепла. Українцям радять приготуватися до тривалих відключень світла та продумати, як готувати їжу – оскільки у багатьох квартирах стоять електроплити та організація харчування в умовах відсутності електрики стає проблемою.

"Апостроф" розповідає, як розігріти та приготувати їжу, коли немає ані світла, ані газу.

Портативна газова плитка

Гріти та готувати їжу можна на портативній газовій плитці з балоном. Їх часто використовують у походах туристи. З плюсів – низька вартість (від 300 гривень), також вони компактні та не вимагають багато місця. Однак потрібно регулярно купувати газ – існують балони 5, 12, 27, 50 літрів. Їх також можна заправляти автозаправками.

Туристичний пальник

Може допомогти і ще один туристичний пристрій - спеціальний пальник, який працює на невеликому газовому балоні. По суті, це різновид портативних газових плит, але менш потужний. Вони підходять для розігріву їжі, а не для приготування.

Багаття

Найдавніший спосіб готувати їжу – багаття. У сучасному житті ним можуть скористатися мешканці приватних будинків та ті, хто має доступ до місць, де дозволено розводити багаття. Найзручніший варіант - мангал з решіткою, де розміщується каструля чи сковорода. Необхідний також запас дров, чи деревного вугілля.

Читайте також: Як приготувати гречку без варки та плити: простий рецепт

Пакети для розігріву їжі

Цей варіант передбачає покупку спеціальних пакетів та хімічного елемента. У пакет наливається вода, додається спеціальний склад і в ньому утворюється така собі подібність парової лазні. Це дозволяє за 15 хвилин нагріти страву до 55°C. Найкраще підходить для розігріву бляшанок з готовою стравою або сублімованих харчових наборів.

Раніше "Апостроф" публікував чотири лайфхаки від кухаря, як готувати їжу, коли немає світла.