RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Окупанти продовжують наступ на двох напрямках: зведення Генштабу на 15 грудня

295 доба повномасштабної російсько-української війни: окупаційно-терористичне військо продовжує наступати на Бахмутському й Авдіївському напрямках, а Збройні Сили України відбивають ворожі атаки й штурми.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 15 грудня.

Протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Веселе та Мар’їнка Донецької області, а також завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Читайте також: ЗСУ наростили темпи наступу на Донбасі: актуальна карта бойових дій

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу противника та склад пально-мастильних матеріалів", - додали в Генштабі.

Водночас ворог завдав 31 авіаційний та 8 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької області, здійснив 61 обстріл з РСЗВ, намагаючись покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Запорізькому напрямках і стримувати дії українських військових на інших напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без значних змін, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському напрямку росіяни вели обстріли по районах Липівки та Хрінівки Чернігівської області.

На Куп’янському напрямку окупанти обстріляли позиції ЗСУ в районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ на Харківщині.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Ямполівка, Торське і Ведмеже на Донеччині.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли районів сімнадцяти населених пунктів, серед яких Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмут, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області. Також росіяни завдали авіаудару поблизу міста Бахмут.

На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали позиції українських військ в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка. Біля останнього зафіксовано ворожий авіаудар.

На Новопавлівському напрямку окупанти стріляли по Вугледару, Пречистівці та Нескучному Донецької області. Завдали авіаційний удар в районі міста Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції ЗСУ й цивільну інфраструктуру вздовж правого берега річки Дніпро. Вогневого впливу зазнали райони дев’ятнадцяти населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль Донецької області; Гуляйпілське, Оріхів, Мала Токмачка на Запоріжжі; Нововоронцовка, Осокорівка,Новотягинка, Токарівка, Янтарне Херсонської області та місто Херсон.

"За наявною інформацією, окупанти замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка і Чайка в межах Олешківської міської територіальної громади Херсонської області. Ворог примусово евакуював громадян України, які проживали на острові Великий Потьомкінський поблизу Херсона, на поки що підконтрольну російським загарбникам територію. Також окупаційна влада проводить роботи щодо переключення Запорізької атомної електростанції до енергетичної системи російської федерації", - резюмували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на деокупованих територіях України виявили спеціальні катівні для дітей, створені російськими окупантами.