RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Як підготуватися до блекауту: список продуктів та рекомендації щодо зберігання

Терористичні російські обстріли призводять до того, що українцям доводиться багато часу проводити в умовах відсутності електроенергії, у зв'язку з чим варто заздалегідь підготуватися до потенційних блекаутів у майбутньому.

"Апостроф" розповідає, які продукти треба мати вдома на випадок повного блекауту.

Чимало продуктів, які зазвичай у нас зберігаються у холодильнику, можуть прожити без нього ще кілька днів, зокрема фрукти, овочі й сири. Однак їх краще їсти в першу чергу під час тривалого блекауту.

Читайте також: Головне не підірвати квартиру: що потрібно знати про газові балони на кухні

Отримати необхідну кількість клітковини й вітамінів можна за допомогою яблук, авокадо, цитрусових, моркви, селери, огірків, винограду, квасолі, перцю і помідорів - продуктів, які навіть не потрібно готувати.

Також варто поповнити запаси кашами, арахісовою пастою, сухофруктами й горіхами. Що може бути корисніше на сніданок, аніж вівсяна каша з сухофруктами й горіхами, а також тостом з арахісовою пастою.

Разом з цим не забудьте купити продукти з тривалим терміном зберігання, наприклад, консерви, печиво, ультрапастеризоване молоко, бублики, поживні солодкі батончики, хлібці тощо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зберегти м'ясо свіжим в умовах відсутності електроенергії.