RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Нікого не залишать байдужими: рецепти з приготування смачних шарлотки та узвару на Різдво

На Різдво 7 січня релігія забороняє працювати, проте приготувати смачний святковий стіл, як то кажуть, цілком доречно.

"Апостроф" пише, як вразити гостей різдвяною шарлоткою та компотом із сушених яблук та меду.

Щоб шарлотка заграла новими фарбами, до тіста можна додати ванілін, корицю або цедру апельсина.

Читайте також: Як приготувати різдвяний кекс штолен з цукатами: класичний рецепт

В останньому випадку беруть одразу цілий фрукт і натирають його в основу майбутньої випічки, завдяки чому "пиріг" набуває абсолютно нового смаку та аромату. Для тих, кому вже набридла шарлотка з яблуками, можна поекспериментувати з вишнею, сливою, полуницею або традиційним для цієї пори року мандарином. У результаті вийде чудовий десерт.

Запивати шарлотку, звичайно, можна чаєм або глінтвейном, проте більш підходящим у цьому випадку є всім відомий узвар.

Для нього знадобиться 100 грамів меду і стільки ж "сушки", а також 1 паличка кориці та 1 зірочка анісу. Можна також взяти 300 г заморожених ягід - журавлини, малини, смородини, чорниці.

Ягоди подрібнюють на блендері та протирають через сито. Кип'ятять 3 літри води корицею та анісом. Після того, як вода закипіла, вогонь вимикають та засипають у воду яблука. "Компоту" слід вистоятися 12 годин. Мед краще додавати не в гарячу воду, а вже після її остигання. Після того в "настоянку" засипають ягоди та перемішують.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати польську кутю із сюрпризом.