RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вручення повісток на вулиці має проводитися згідно із законом: українцям вказали на важливий нюанс

В Україні триває повномасштабна війна, під час якої держава повинна знати свій мобілізаційний ресурс, тому військкомати регулярно вручають повістки військовозобов'язаним громадянам, аби уточнити їхні облікові дані чи мобілізувати на військову службу. Однак процес вручення повістки має проходити відповідно до закону.

Про це розповів 24 канал.

У повістці, яку вручають військовозобов'язаному, мусять бути підпис керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) і мокру печатку.

Читайте також: Після отримання повістки до військкомату можна не приходити: для кого діє виняток

До того ж у повістці має стояти дата вручення, адреса військкомату та час, у який людина повинна з'явитися там.

Водночас людині можуть видати порожню повістку, яку заповнюватимуть уже на місці, але є важлива умова: це повинен робити голова ТЦК, від імені якого вручається повістка, або відбуватися в його присутності.

Також зауважимо, що вручати повістки уповноважені:

  • органи місцевого самоврядування;
  • керівники підприємств, установ, організацій, зокрема закладів освіти, незалежно від підпорядкування і форми власності своїм працівникам та студентам;
  • власники будинків особам, які там проживають;
  • посадові особи районного (міського) військового комісаріату.

Тоді як представники поліції чи тероборони не мають таких повноважень.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні можуть по-новому викликати у військкомат.