RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В українській армії анонсували важливу реформу: що зміниться для бійців

В Україні реформують процеси військово-лікарської комісії (ВЛК) завдяки цифровізації послуг, які суттєво зменшать бюрократію в армії.

Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Для проходження ВЛК і підтвердження свого поранення військові змушені стояти в чергах, ходити до різних інституцій та збирати чимало паперових документів, і тільки після цього комісія дає експертний висновок.

Читайте також: З лікарняного ліжка – на фронт: чи можуть забрати на війну після операції

"Наприклад, військового поранили під Бахмутом. Евакуювали до київського шпиталю на реабілітацію. Після лікування бійцю потрібно повертатися до своєї частини, щоб отримати паперове направлення на ВЛК. Потім зібрати купу документів, необхідних для проходження ВЛК, яка взагалі може бути в іншому місті. І такий "квест" треба проходити, навіть якщо військовому ампутували руку або ногу", - пояснив Федоров.

У зв'язку з цим команда Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики та ГО "Правозахисний центр для військовослужбовців "Принцип" розробили план реформи з цифровізації військово-лікарської комісії, щоб знизити навантаження на поранених військових.

пріоритеті – автоматизація процесів й унормування електронних документів у військових закладах. Це прибере зайві комунікації й переміщення військовослужбовця між лікарнями, Територіальними центрами комплектування і соцпідтримки та військовою частиною. Серед нагального також – сервісне обслуговування поранених (вода, ввічливість персоналу, безбарʼєрність приміщень тощо). Крім того, важливо здійснити професійну перепідготовку лікарів у питаннях ВЛК – процедури мають бути зрозумілими і медперсоналу", - наголосив український правозахисник і громадський діяч Масі Найєм.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи зможуть викликати у військкомат через "Дію".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: