RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Названо топ-7 павербанків та зарядних станцій, створених українцями: фото та ціни

На тлі повномасштабної війни й терористичних атак російських окупантів на об'єкти критичної інфраструктури винахідливі українці почали розробляти прилади, які допомагають стати енергонезалежними.

Про топ-7 потужних повербанків і зарядних станцій від українських розробників повідомили в Dev.

Kseon 168

Читайте також: Без мита та ПДВ: завезти генератор з-за кордону можна буде за доступною ціною

Комерційний директор і співзасновник компанії Kseonics Technology Дмитро Ренжин та айтішник, Senior Engineer, Сергій Тітков розробили компактні повербанки, які допомагають військовим зарядити рації, дрони, тепловізори, Starlink та інше.

До того ж ці повербанки можуть забезпечувати світлом бомбосховища, зокрема, вони стоять у Рівненській області у деяких пунктах незламності. Наприклад, Kseon-500 може заряджати понад 500 телефонів, важить понад 100 кг і коштує 60 тисяч гривень.

Scat

Компанія Scat Power Batteries одразу після повномасштабної війни почала виготовляти повербанки та зарядні станції для військових. Найпоширеніша модель ― SCAT-460 з міцним корпусом з нержавіючої сталі, яка здатна витримувати значні навантаження та захищена від попадання вологи (IP66).

460-та модель зібрана на базі надпотужних високоякісних Li-NMC акумуляторів, гаджет має до 880 Вт.год місткості (240 000 мАг при 3.7В), що дозволяє до 120 разів заряджати звичайні телефони, до 15-20 разів підживлювати потужні акумулятори сучасних квадрокоптерів, до 13 годин працювати з інтернет-терміналом STARLINK, або робити все одночасно.

До того ж цей унікальний військовий павербанк СКАТ-460 дає можливість "підкурювати" акумулятори автомобілів, або миттєво підзаряджати їх за допомогою силового роз'єму. 180А на клемах у SCAT-460 дозволяє за хвилини підзарядити розряджений акумулятор авто, або завести підряд до 30 машин навіть без акумуляторів.

Boseco

Підприємець з Одеси Костянтин Юн забезпечує павербанками власного виробництва десятки військових підрозділів та сотні цивільних, головні переваги яких це ціна й варіантивність. Наприклад, найдешевша зарядна станція коштує близько 11 тисяч гривень і має потужність 300 W, а місткість акумулятора - 256 Wh. Тим часом найпотужніша коштує 39 тисяч гривень, що дасть змогу працювати на будь-якій техніці загальною потужністю до 1,5 кВт.

Eleek

Стартап Eleek з Тернополя теж створює потужні військові повербанки. До армії розробники постачають повербанки місткістю 200 000 мА/год, які мають 4 виходи USB 2 Type-A, 1 вихід USB 3 Type-A та 1 — USB Type-С. Час повної зарядки триває 5 годин. Ціна - 19 200 гривень.

Burevii

Ємність зарядних станцій з серії М складають від 1300Вт.год до 2600 Вт.год, вони розраховані на розгортання цілих польових вузлів зв‘язку та автономної роботи Starlink.

Разом з цим є надпотужна серія А, яка видає від 2600Вт.год до 8000Вт.год, завдяки чому дозволяє заряджати в польових умовах навіть великі коптери типу DJI Matrix. Ціна становить від 33 тис. грн до 130 тис. грн в залежності від призначення, потужності та технічних характеристик.

Sanlarix

Типова станція Sanlarix HOME з виходом 220V та в комплекті із сонячною батареєю 150W та 3-ма окремими світильниками здатна зарядити 20 телефонів, заряджаючи 6 пристроїв одночасно. Її вартість 25 тисяч гривень, вона може працювати вночі, бо сонячні панелі заряджають акумулятор за 3 години.

Bandera power

Ці потужні блоки багатоканальної швидкої зарядки від вінницької компанії "Промавтоматика" дає можливість підзаряджати смартфони, планшети, ноутбуки, Starlink, різні пристрої зв’язку тощо. Місткості найдешевшої моделі за 18 350 гривень вистачить для підзарядки більш ніж 30 смартфонів. Для ЗСУ така модель коштуватиме 14 303 гривні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які моделі автомобілів можуть живити будинок під час відключень електроенергії.