RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Що під час мобілізації робити батькові, який один виховує дитину

У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ, в Україні триває загальна мобілізація та військовий стан. Українським законодавством передбачено категорії осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. У цьому списку також знаходяться батьки-одинаки.

Про це повідомляє "Громадське радіо".

Читайте також: Мобілізація в Україні: військовий розповів, хто потрібен українській армії

Так, з початку повномасштабної війни багато українців зникли безвісти, залишилися на тимчасово окупованих територіях, поїхали за кордон, або опинилися в полоні. Тому зараз часто трапляється так, що єдиною дорослою людиною в сім'ї залишається чоловік. Тому постає питання, як бути чоловікам, які самостійно виховують дітей.

Отже, згідно з п. 3 ч. 2 ст. 17 Закону "Про військовий обов'язок та військову службу" відстрочення від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за бажанням призовників надається тим, хто має дитину віком до 18 років, яку виховують самостійно.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Україні можуть мобілізувати чоловіків, старших за 60.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.