RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Пущі-Водиці молодика "зі зв’язками" звинувачують у погрозах подружжю пенсіонерів через землю - ЗМІ

У Пущі-Водиці подружжя пенсіонерів Місячних звинувачують сусіда Василя Горлова у стеженні та тиску через його бажання відібрати їхню земельну ділянку.

Про це пише "Обозреватель" з посиланням на матеріал "Стопкора".

Так, пенсіонери стверджують, що сусід стежить за ними через десятки камер спостереження, і триває це, за словами Місячних, кілька років: "Він встановив камери відеонагляду, що знімають виключно сусіднє домоволодіння, а щоночі влаштовує світлову атаку, спрямовуючи потужний прожектор на вікна будинку пенсіонерів", - пише видання.

Наталія Місячна також дістала травму, коли поливала квіти біля дому і забилася при падінні.

Місячні зверталися до поліції. Дані до ЄРДР були внесені, але справа завмерла - за рік не проводилися ні допити, ні експертизи. Окружна прокуратура запланувала провести перевірку щодо слідчих, які розслідують дані провадження. Причиною "гальмування" справи потерпілі називають зв'язки Горлова у правоохоронних органах, бо він працював інспектором ДАІ, а наразі працює на ексдепутата ВР Миколи Мартиненка. Журналісти помітили, що згідно з відповіддю поліції на запит у справах, подружжя Місячних проходить і як потерпілі, і як підозрювані.

Горлов всі звинувачення відкидає. Встановлення камер та використання прожекторів він пояснив відповіддю на дії сусідки, на звинувачення у нападах послався на самооборону.

Місячні вважають, що сусід хоче стати власником їхньої ділянки, Наталія Місячна запевняє, що Горлов є її племінником. Нині він є спадкоємцем Місячних, тож пенсіонери запідозрили його у бажанні прискорити час вступу у право спадкування.

Адвокат подружжя запевняє, що Горлов є фігурантом провадження за фактом захоплення землі у Пущі-Водиці. "Земля, на якій сусід звів собі двоповерховий будинок, мало того, що не приватизована, але навіть у користування цю ділянку йому ніхто не давав", – заявили у "СтопКорі".

Журналісти стверджують, що будинок було зведено на місці гаража: "ДІАМ взагалі не в курсі, що на цій ділянці щось зведено. В міському архітектурно-будівельному контролі не приймали нерухомість в експлуатацію і дозволів на будівництво не давали, а в департаменті містобудування та архітектури взагалі не чули, що є така адреса", - заявили у "СтопКорі".

Автори розслідування зацікавилися, як можна було успадкувати будинок, що не введений в експлуатацію після смерті його власників.

"Даний будинок мав адресу Курортна, 11, кв. 1. Але починаючи з 2016 року дана адреса була штучно змінена на Курортна, 11А", – зазначає адвокат Дмитро Салівон.

Про можливе захоплення землі та самовільне зведення на ній будинку журналісти запитали в адвоката Горлова. На цей момент відповіді від нього немає.