RU  UA

Росія має лише один план: які шанси у ЗСУ на вдалий контрнаступ

Україна та її Збройні сили мають шанси на успішний контрнаступ, але він залежить укомплектування підрозділів зброєю, а також санкцій, які працюють на ослаблення Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив полковник СБУ та народний депутат України Роман Костенко.

Він зазначив, що Росія вже втратила чимало ресурсів і зараз їхня мета – утримати окуповані території.

Читайте також: Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

Проте США та інші союзники України не дозволять цьому трапитися, а "заморожування" конфлікту може бути у випадку, якщо лінія фронту зупиниться.

"Така зупинка може дати Росії перепочинок для накопичення сил нового наступу. Нам цього не можна допускати. Слід знищувати наступальний потенціал та звільняти наші території", - заявив Костенко.

За даними розвідки, росіяни ще мають ресурси до 2026 року за нинішніх темпів виснаження. Все залежить від того, як Україні допоможуть партнери. Якщо порівняти ресурси Росії та Заходу, Росія у цьому змаганні не переможе, оскільки втратить все своє озброєння.

"Росія буде нарощувати виробництво боєприпасів. Проте це не супертехнологічні боєприпаси. Щодо ракет дальнього радіусу, вони не зможуть вийти навіть на довоєнний рівень. А виробництво артилерійських снарядів вони дійсно можуть наростити. Всі готувалися до сучасної технологічної війни. Проте зараз ми бачимо методи першої і другої світових війн - війну артилерії. Авіація навпаки в цій війні грає дуже невелику роль" , — зазначив Костенко.

Він додав, що зараз усі нарощують виробництво снарядів. Франція та Німеччина знову запускають заводи, щоб постачати снаряди Україні та поповнити свої запаси.

Раніше заступник міністра оборони України Ганна Маляр закликала не обговорювати можливий майбутній контрнаступ ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екс-командир "Айдару"

Навесні почнемо витісняти ворога, а до осені звільнимо Україну - доброволець з Ізраїлю