RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Де в Україні можуть оформити броню мобілізованим: список підприємств

Під час воєнного стану в Україні всі чоловіки вважаються військовозобов'язаними і можуть отримати повістку в будь-якому публічному місці та бути покликаними за мобілізацією. Але деякі роботодавці можуть забронювати військовозобов'язаних чоловіків.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів України.

Читайте також: Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

Так, в Україні запроваджено оновлені правила бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнний час.

Керівники подають списки на своїх працівників, якщо їх установа, підприємство чи організація підходить під ці визначення:

  • установи та організації, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення);
  • підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • установи та організації, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

При цьому кількість заброньованих працівників має становити 50% кількості військовозобов'язаних працівників підприємства, установи та організації.

Раніше "Апостроф" розповідав, як в Україні вручають повістки переселенцям.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас також може зацікавити:

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних

Порядок денний – це ще не все: як оскаржити висновок ВВК