RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Завтра свято ікони Божої Матері "Неупивна Чаша": історія і міцна молитва за зцілення пияк

18 травня православні християни будуть відзначати день пам'яті великомучениці Ірини, ікони Божої Матері "Невипивана чаша".

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: День Святої Трійці: значення свята та головні заборони

Історія життя великомучениці Ірини

До наших днів залишися інформація, що свята жила у першому-другому столітті. Дівчина до хрещення мала ім’я Пенелопа і була дочкою правителя Лікінія з міста Мігдонії. Її наставником став Апеліан, який розповідав про християнство.

Коли настав час видавати дівчину заміж, до неї прилетіли три птаха: голуб із маслиновою гілкою, орел із вінком і ворон зі змією. Апеліан пояснив, що це - диво. Мовляв, сам Господь бажає бачити її своєю нареченою, і що вона зазнає багато страждань за свого Небесного Жениха. Після цього вона категорично відмовилася виходити заміж і вирішила прийняти хрещення з рук апостола Тимофія, учня апостола Павла. Їй дали ім'я Ірина.

Мати була рада за таке рішення, а батько за її відмову поклонятися його богам наказав зв’язати дочку та кинути під ноги сполоханим коням. Коли наказ було виконано, коні зупинилися, а очевидці, побачивши диво, повірили в Христа.

Новий правитель заборонив їй проповідувати, кинув у ров зі зміями та скорпіонами. І історія спасіння повторилася. Тоді наказав розрізати пилою начетверо, проте несподівано здійнялася гроза і багато людей увірувало в Христа. У результаті народ повстав проти мучителя.

За кілька днів до смерті до жінки явився Господь. Вона увійшла в одну з печер в місті Ефесі і вхід в печеру закрили. На четвертий день тіло святої Ірини з печери зникло. Стверджують, що Сам Господь забрав її до себе.

Молитва до Божої Матері на честь Її ікони "Неупивна Чаша"

О Премилосердна Владичице! До Твого заступництва нині вдаємося, молінь наших не відкинь, але милостиво почуй нас, жінок, дітей, матерів. Зціли братів, і сестер, і близьких наших, що тяжкою недугою пияцтва одержимі й через це від Матері своєї Церкви Христової і спасіння відпадають. О милостива Мати Божа, торкнися їхніх сердець і скоро підійми від падінь гріховних, і до спасенного відродження приведи їх. Умоли Сина Свого, Христа Бога нашого, щоб простив нам гріхи наші і не відвернув милості Своєї від людей Своїх, але щоб зміцнив нас у тверезості й цнотливості.
Прийми, Пресвята Богородице, молитви матерів, які сльози за дітей своїх проливають; жінок, що чоловіків своїх оплакують; убогих та нещасних дітей, які без опіки залишені; і всіх нас, що до ікони Твоєї припадаємо. Нехай дійдуть ці благання наші молитвами Твоїми до Престолу Всевишнього. Покрий і збережи нас від пасток лукавого і всіх ворожих хитрощів, а в страшний час відходу нашого допоможи неушкоджено пройти повітряні митарства. Молитвами Твоїми визволи нас від вічного осуду, нехай покриє нас милість Божа на нескінченні віки. Амінь.

Заборони у цей день

У разі, якщо дівчина хоче вийти заміж, то їй не варто ходити в гості до вдови, навіть до близької родички. Такий похід не тільки призведе до безшлюбності, але і приверне в життя юної представниці прекрасної статі безліч проблем. Якщо на ніч залишити немитий посуд, то темні сили поселяться в будинку і будуть насилати на всіх домочадців хвороби та інші біди. До цього ж призведе і перестрибування через дерева, розкидані поруч з городами і полями. У цей день не можна брехати або просто базікати не по справі. Вважається, що інакше рот може покритися болячками, вивести які не вдасться досить довго.

Раніше ми розповідали, що Православна церква України також планує здійснити такий перехід на новий стиль святкування.

  • Вас також може зацікавити:

Вперше в історії: суд ухвалив вирок митрополиту УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Коли Трійця в 2023 році: традиції і обряди одного з найбільших свят християн