Українцям дали корисні поради та розповіли, як швидко приготувати квас у домашніх умовах.
Незвичайний рецепт публікує "Апостроф".
Читайте також: Сирки в шоколадній глазурі можна приготувати вдома: як це зробити
Сучасні господині для приготування квасу використовують хліб або борошно із солодом. Але є незвичайний рецепт, де використовується інший набір продуктів.
Для приготування квасу знадобляться:
- 1 кг буряків;
- 3 л води;
- 1 ч. л. цукру;
- дрібка солі.
Як приготувати квас - рецепт
- Буряк відварювати не потрібно, але варто коренеплоди ретельно промити водою і очистити від шкірки. Потім овоч нарізається тонкими пластинами або натирається на тертці.
- Скибочки поміщайте на дно каструлі або банки, а зверху засипайте цукром і додайте сіль до смаку.
- Усі інгредієнти заливайте теплою кип'яченою водою та накривайте кришкою. Заготовку зберігайте за кімнатної температури 3 дні.
- Після зброджування квас слід процідити у скляний посуд і настояти за кімнатної температури близько 10 годин.
- Буряковий квас як напій подають охолодженим, наприклад, з кубиками льоду.
Раніше ми розповідали, як приготувати густий майонез без яєць.
Вас може зацікавити:
Рецепт української закуски: як приготувати хрусткі бендерики з м'ясною начинкою
Конкурент класичної солянки: як приготувати пікантний суп із ковбасою
Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол з куркою у лаваші