RU  UA  EN

Пʼятниця, 15 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

14 листопада

Всі новини

Робиться простіше, ніж із хліба та борошна: невідомий рецепт приготування квасу

Українцям дали корисні поради та розповіли, як швидко приготувати квас у домашніх умовах.

Незвичайний рецепт публікує "Апостроф".

Читайте також: Сирки в шоколадній глазурі можна приготувати вдома: як це зробити

Сучасні господині для приготування квасу використовують хліб або борошно із солодом. Але є незвичайний рецепт, де використовується інший набір продуктів.

Для приготування квасу знадобляться:

  • 1 кг буряків;
  • 3 л води;
  • 1 ч. л. цукру;
  • дрібка солі.

Як приготувати квас - рецепт

  • Буряк відварювати не потрібно, але варто коренеплоди ретельно промити водою і очистити від шкірки. Потім овоч нарізається тонкими пластинами або натирається на тертці.
  • Скибочки поміщайте на дно каструлі або банки, а зверху засипайте цукром і додайте сіль до смаку.
  • Усі інгредієнти заливайте теплою кип'яченою водою та накривайте кришкою. Заготовку зберігайте за кімнатної температури 3 дні.
  • Після зброджування квас слід процідити у скляний посуд і настояти за кімнатної температури близько 10 годин.
  • Буряковий квас як напій подають охолодженим, наприклад, з кубиками льоду.

Раніше ми розповідали, як приготувати густий майонез без яєць.

Вас може зацікавити:

Рецепт української закуски: як приготувати хрусткі бендерики з м'ясною начинкою

Конкурент класичної солянки: як приготувати пікантний суп із ковбасою

Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол з куркою у лаваші