RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Де найкраще зберігати хліб у спеку: спойлер – це не холодильник

В Україну повертається спека, й хліб, який наші співвітчизники зазвичай зберігають у дерев'яній хлібниці або ж навіть у звичайному поліетиленовому чи паперовому пакеті, при такій погоді швидко черствіє та псується.

У британському виданні Express розповіли про несподіване місце, у якому найкраще зберігати хліб під час плюсової температури.

Правильно зберігати хліб у прохолодному темному місці, адже це найкращий спосіб продовжити його термін зберігання, але влітку це набагато важче зробити.

Читайте: Не тільки дорожче: які недоліки у магазинного хліба в нарізці

Хлібниця є небажаним місцем для зберігання виробів з борошна, бо дерев'яні контейнери все ж таки малоефективні при боротьбі з високою температурою "за бортом".

Дехто вважає, що зберігати хліб у холодильнику - гарна ідея, але це не зовсім так, оскільки низькі температури можуть зіпсувати текстуру та смак випеченого тіста. Коли хліб зберігається за низьких температур, волога підіймається на поверхню скоринки, де випаровується, що призводить до зміни ваги та смаку.

При нормальній температурі та середньому рівні вологості хліб найкраще зберігати у закритій тарі. Однак після того, як він був вже нарізаний або на кухні стало тепліше, цей продукт слід зберігати трохи інакше і керамічні чи глиняні контейнери є найкращим способом зберігання хліба, оскільки вони і пропускають повітря, і забезпечують обмін вологи. Це запобігатиме росту цвілі та не дасть хлібу зіпсуватися.

А ось пакетів слід уникати, оскільки вони перешкоджають циркуляції повітря, уповільнюючи швидкість висихання, що збільшує ризик накопичення вологи та утворення плісняви. Волога всередині хліба також випарується і потрапить у пластик, внаслідок чого він стане живильним середовищем для бактерій.

Нагадаємо, раніше ми писали як спекти на сухих дріжджах у духовці смачний домашній хліб.

Вас може зацікавити:

У чому можна заморожувати продукти, яка тара не підходить для морозилки

5 продуктів, які не варто морозити на зиму - ні смаку, ні вітамінів

Десять фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику