RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Чи потрібно платити за комуналку, якщо житло зруйновано: роз'яснення правників

Через повномасштабне вторгнення російських окупантів багато українців залишили рідні будинки. Тому в суспільстві назріло важливе питання: чи нараховуються платіжки за комунальні послуги, якщо людині довелося залишити дім?

Детально про це розповіли спеціалісти благодійної організації "Схід-SOS".

Читайте також: боржникам почали погрожувати відключенням комунальних послуг: кого і коли торкнеться

Якщо українцю або його сім'ї довелося покинути свій будинок, комунальні платежі нараховуються. Втім, людина має право на несплату вартості комуналку у разі її невикористання за період тимчасової відсутності споживача понад тридцять календарних днів за документального підтвердження відповідно до умов договору про надання комунальних послуг.

Споживачі, яким довелося залишити будинок, можуть скористатися правом надання виконавцю послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, поводження з побутовими відходами заяви та довідки з тимчасового місця проживання, лікування, проходження військової служби або довідки внутрішньопереселеної особи.

Якщо ж під час війни житло було знищено, комунальні послуги не надаються споживачеві, відповідно, плата за них стягуватиметься.

Нагадаємо, раніше ми також розповіли про те, що переселенцям та мешканцям постраждалих внаслідок війни територій, які можуть отримати нову гуманітарну допомогу, дозволять відстрочку боргів за кредитами під час військового стану та місяць після його завершення.

Вас також може зацікавити:

В Україні вдвічі подорожчала електрика: але цього все одно мало

Тарифи на воду різко зростуть: де українці платитимуть майже наполовину більше

А тарифів на повітря ще нема? Українці "наїхали" на владу після новин про підвищення тарифів на комуналку