RU  UA

Парадокс, який одразу не сформулюєш: експерт про спробу наступу росіян на сході України

Росіяни, які щодня втрачають по кілька сотень людей, зосередили на Куп’янському напрямку майже 900 танків або ж фактично половину всіх наявних в армії РФ основних бойових танків, що є дуже потужною силою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Defense Express Іван Киричевський.

Читайте: Ще один доїздився: ЗСУ ефектно підірвали танк окупантів, кадри

За його словами, якщо б у росіян була можливість, вони б цей "бронетанковий кулак" ввели в бій одночасно, але в них не виявилося для цього організаційної спроможності, тому що окупанти втратили вміння якісно організовувати свою кількісну перевагу.

ле ситуація не легка, тому що певний тиск на наші позиції росіяни можуть створювати", - зазначив експерт.

Він зауважив, що існує парадокс, коли за добу росіянам вдавалося невеликими підрозділами нав'язати ЗСУ 40 сутичок вздовж 1300-кілометрової лінії фронту.

"Вони ще самі не ввели в бій настільки велику масу військ, щоб Генштаб ЗСУ був схильний прийняти рішення витягувати звідкись резерви", - припускає Іван Киричевський.

Й те, що зараз відбувається на Куп’янському та Лиманському напрямку є спробою великої наступальної операції агресора, яка явно не досягає поставлених цілей, - "це один з таких парадоксів, який одразу і не сформулюєш", - розповів експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за спинами "мобіків" стоять "загороджувальні загони" з бійців Росгвардії, які не дають солдатам втікати з позицій.

  • Вас може зацікавити:

В окупантів істерика через прильоти касетних боєприпасів: в США підтвердили їх ефективність

ЗСУ просунулись на південному і східному напрямках: оновлені карти боїв

В Бахмуті зіткнулись кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ і росіян