RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чому не можна глушити авто з працюючим кондиціонером: поради водіям

Фахівці сервісних центрів рекомендують не глушити автомобіль з кондиціонером, що працює, який влітку рятує водіїв від спеки "за бортом".

Про причини цього пише ресурс uamotors.

Читайте також: Як у салоні авто позбутися неприємного запаху з кондиціонера: чотири способи

Одночасне вимкнення двигуна з кондиціонером призводить до перепаду температури й утворення конденсату. Через деякий час це призводить до поширення мікроорганізмів та виникненню специфічного запаху вогкості.

Якщо ж вимикати кондиціонер за кілька хвилин до зупинки, це може вирішити ситуацію. Якщо запах вже присутній, потрібно скористатися аерозольними очисниками системи кондиціонування, які розпорошуються в салоні та допомагають позбутися бактерій.

Однак при вологому кліматі кондиціонер, який якраз підсушує повітря, що надходить у салон, краще вимикати вже після зупинки, інакше є високий ризик запотівання скла.

Виробники авто запевняють, що працюючий кондиціонер забирає близько 5 к.с. від робочої потужності мотора, оскільки компресор охолоджувача пов’язаний із силовим агрегатом жорстким приводом.

Автомобілі, де встановлені електроприводи, які забирають живлення з генератора, збільшують навантаження на електрику, що також веде до зменшення потужності.

Власне, тому запускати двигун краще вже з вимкненою системою кондиціонування. Якщо заглушити мотор з увімкненим кондиціонером, і забути його вимкнути перед новим запуском, силовий агрегат отримає додаткове навантаження.

Це може відобразитися в підвищених оборотах на холостому ходу та помітних вібраціях. Тому, щоб уникнути передчасного виходу з ладу робочих агрегатів, рекомендують вмикати кондиціонер після зниження обертів до робочих.

Нагадаємо, раніше ми писали про правила експлуатації задніх ліхтарів авто.

  • Вас може зацікавити:

Як помити кузов авто без пошкоджень: корисні поради

Все буде сяяти, як нове: 4 простих кроки зроблять салон авто ідеально чистим

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв