RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

ЗСУ ударами по ворожому тилу підривають логістику росіян: звіт і карти боїв ISW

На п'ятсот п'ятнадцяту добу збройної агресії РФЗСУ ударми по скупченням російських складів з боєприпасами в глибоому тилу порушують логістику та оборону росіян.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія вдарила по Одесі: є загиблий і десятки поранених, зруйновано будинки і собор УПЦ МП, фото і відео

Повідомляється, щоначальник Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ полковник Сергій Баранов заявив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний "вогневий кулак" завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам. За його словами, окупанти вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Також повідомляється, що удари ЗСУ по скупченням російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку Росії в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили зазнають "снарядного голоду" в цьому районі.

За даними експертів ISW, кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян.

22 липня українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох дільницях фронту. Українські війська вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ — Сватове — Кремінна та в районі Бахмута, але успіхів не досягли. Президент України Володимир Зеленський заявив, що темп українських контрнаступальних операцій незабаром може збільшитися, і що затримка контрнаступних операцій частково пов'язана з нестачею техніки.

Російська окупаційна влада продовжує переселяти українських дітей з окупованої України до Росії.

Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські джерела стверджували, що 22 липня українські війська вели наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна без просування. Речник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський стверджував, що українські війська безуспішно контратакували поблизу Масютівки (13 км на північний схід від Куп’янська) та Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська). Російське МО стверджує, що українські війська здійснили сім невдалих атак поблизу Кармазинівки (12 км на південний захід від Сватового), Нововодяного (15 км на південний захід від Сватового), Кремінної та Діброви (6 км на південний захід від Кремінної). У Міноборони Росії також стверджували, що українські сили здійснили невдалі атаки біля Білогорівки (12 км на південь від Кремінної), Спірного (25 км на південь від Кремінної) та Берестового (30 км на південь від Кремінної) Донецької області.

Російські джерела стверджували, що російські війська проводили наступальні дії в районі Куп’янська та просунулися в цьому районі 22 липня. Кілька російських мілблогерів стверджували, що російські війська здійснили атаку поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), а російський агрегатор новин стверджував, що російські війська просунулися поблизу населеного пункту 21 липня після того, як закріпилися на залізничній станції Мовчанове (на північ від залізничної станції Сеньківка). 22 липня російський мілблогер опублікував кадри, на яких стверджується, що підрозділи російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) діють у невизначеному районі на Лиманському напрямку.

Ситуація на Донеччині

Російські джерела стверджували, що 22 липня українські війська продовжували контрнаступ на північ і південь від Бахмута, не просуваючись вперед. МО РФ стверджувало, що російські підрозділи Південного угруповання військ відбили українські штурми поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Зайцевого (20 км на південь від Бахмута). Російські мілблогери стверджували, що російські війська відбили наступ української бронетехніки біля Берхівки (4 км на північ від Бахмута) та штурм української роти біля Кліщіївки. Генеральний штаб України не опублікував чергову інформацію про контрнаступальну операцію українських військ на Бахмутському напрямку 22 липня.

Російські війська продовжували контратаки в районі Бахмута, але не досягли жодних підтверджених успіхів 22 липня. Український Генштаб повідомив, що російські сили провели невдалі штурми поблизу Григорівки (9 км на північний захід від Бахмута), Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута). Російські мілблогери стверджували, що невідомі підрозділи ВДВ і Спецназу безуспішно контратакували поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута), щоб відновити раніше втрачені позиції біля траси Е-40 (Бахмут – Слов’янськ) і поблизу Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). ISW спостерігала за підрозділами 98-ї дивізії ВДВ, які діяли на північному фланзі Бахмута, підрозділи 346-ї бригади спецназу (ГРУ ГРУ), що діяли на південному фланзі Бахмута, і підрозділи 106-ї дивізії ВДВ, що діяли на обох флангах.

22 липня російські війська продовжували обмежені наземні атаки вздовж фронту між Авдіївкою і Донецьком і не досягли підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Авдіївки, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), Красногорівки (22 км на південний захід від Авдіївки), Мар’їнки (27 км на південний захід від Авдіївки) та Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки). Російський мілблогер також заявив, що російські війська здійснили невдалу наземну атаку поблизу Невельського (13 км на південний захід від Авдіївки).

Ситуація на півдні

Українські війська 22 липня вели наступальні дії в районі західного кордону Донецько-східної Запорізької області без просування. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували наступальні дії на Бердянському (район Запоріжжя-Донецька область) напрямку. У Міноборони Росії стверджували, що українські сили здійснили три невдалі атаки поблизу Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) та Приютного (14 км на південний захід від Великої Новосілки). Пов’язаний з Кремлем мілблогер стверджував, що українські війська невеликими, маневреними групами з бронетехнікою атакували поблизу Урожайного, але не просунулися. Мілблогер також стверджував, що українські сили атакували околиці Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), але відступили. На відео з геолокацією, опублікованому 21 липня, видно, як українські війська наступають на північ від Старомайорського. Інший мілблогер стверджував, що українські війська безуспішно атакували поблизу Урожайного та Старомайрського.

Російські війська вели наступальні дії вздовж західного кордону Донецької та східної Запорізької областей і не робили жодних підтверджених наступів 22 липня. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні операції поблизу Благодатного (5 км на південь від Великої Новосілки).Російський мілблогер заявив, що російські сили невдало контратакували біля Приютного.

22 липня українські війська вели наступальні дії на заході Запорізької області без просування. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували наступальні дії на мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямку. Речник російського Східного угруповання військ Олег Чехов і кілька російських милблогерів стверджували, що українські війська невдало атакували поблизу Роботиного (12 км на південь від Оріхова). Пов’язаний з Кремлем мілблогер заявив, що українські сили з бронетехнікою здійснили три атаки на Роботине.

Нагадаємо, що США готують передачу Україні озброєння на $400 млн.

Вас може зацікавити:

Окупанти перетворились в український перегній: армія РФ зазнала нових великих втрат

Здатні переміщати зброю та евакуювати поранених: Британія показала безпілотник Malloy, які передає Україні

Все більше окупантів хоче втекти з передової до Росії