RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Все для війни проти України: у Росії влаштовують побори у дитсадках та університетах

В Україні росіяни руйнують дитячі садки, а в своїх садках, школах та університетах оголошують збори грошей на потреби армії РФ.

Про це інформує "Апостроф", посилаючись на повідомлення російських пабліків у мережі.

Читайте також: "Воюйте самі на***": російські мобіки записали відео зі скаргами на суїциди та конфлікти з бойовиками ДНР

Як зазначає Telegram-канал видання незалежних російських журналістів "Astra", збори грошей у закладах освіти відбуваються у добровільно-примусовому порядку. Зокрема, у дитсадках "Лісовичок" та "Суничка" з батьків просять у середньому по 10–20 тисяч рублів.

Також у травні цього року Міністерство освіти РФ оголосило програму "ВНЗ для фронту", у рамках якої студентам потрібно збирати гуманітарну допомогу для російської армії.

Так, Мордовський державний університет за підсумком збору передав тисячі безполум'яних нагрівачів російським солдатам на фронт, Володимирський університет - дві тисячі саперних кішок, а студенти університету імені Косигіна передали росіянам на війну в Україну 200 комплектів маскувальної військової форми.

Як зауважує паблік, Міжнародне право забороняє залучення дітей у війну, зокрема "Паризькі Принципи" прямо вказують, що "залученням" розцінюється не тільки примус дітей до бойових дій, а також надання підтримки військовослужбовцям.

Раніше "Апостроф" писав, що російські мобілізовані відмовляються воювати під будь-яким приводом.

  • Вас також може зацікавити:

Ще один вирушив до Кобзона: ЗСУ "мінуснули" командира мобіків з Пітера

У Росії мобілізовані, що повернулися з війни, відкрили стрілянину на вулиці

Вже не до танців: "мобики" з Марій Ел записали жалібне звернення до Путіна