RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Чому не можна користуватись телефон з розбитим склом: три причини

Навіть найдорожчі смартфони не застраховані від падінь, внаслідок яких пошкоджується покриття екрана і навіть може тріснути скло дисплея. Багато хто продовжує використовувати пристрій, як і раніше, але так робити не можна.

"Апостроф" розповідає, чому продовжувати користуватись таким телефоном небезпечно.

Читайте також: Готуємось до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз

Здоров'я

Насамперед при тріснутому склі екрана ви ризикуєте порізатися, причому в рану на пальці можуть потрапити мікроскопічні уламки, що важко видаляються. У цьому випадку є велика ймовірність того, що поріз загоюватиметься тривалий час, що загрожує нагноєнням. Тріщини на розбитому склі шкідливі й для очей, оскільки при читанні з екрана на такому телефоні збільшується навантаження на зір, з'являються втома та різь в очах.

Несправність

Смартфон з розбитим екраном може вийти з ладу будь-якої миті. Наприклад, можна залишитися без зв'язку в невідповідний час. Не встигнути вчасно відповісти на важливий дзвінок по роботі або негайно зв'язатися з кимось з родини. Щоб цього не сталося, потрібно замінити скло.

Волога та пил

Якщо після пошкодження корпусу залишилися цілими акумулятор та процесор, у тріщини почне проникати волога та пил. Нагромадившись у великій кількості, вони можуть завдати серйозних пошкоджень вашому смартфону.

Раніше "Апостроф" писав, як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею.

Вас також може зацікавити:

Допоможе зберегти важливу інформацію: лайфхак з "чистки" пам'яті телефону

Як зберегти заряд на смартфоні: два простих лайфхаки

Телефон зарядиться через кілька хвилин: простий лайфхак для економії часу