RU  UA

Мети заходити в Бахмут немає: яка зараз головна задача українських військових

Наразі ЗСУ проводять не військову, а військово-поліцейську операцію, вони змушені зачищати величезну кількість укриттів та окопів. У військових немає мети заходити до Бахмута, головне – знищити максимальну кількість військ на цьому напрямку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

Читайте також: Є успіхи на південному фланзі: у ЗСУ розповіли, що зараз відбувається під Бахмутом

"Використання дронів зараз переходить із аматорського до професійного рівня. Однак основні втрати сьогодні завдаються артилерією та мінами. Зараз ВСУ дуже важко пробивати лінії оборони росіян. Тому дуже велика роль артилерії. Відмінно себе зарекомендували касетні боєприпаси", - розповів військовий.

За його словами, зараз ЗСУ проводять не військову, а військово-поліцейську операцію, вони змушені зачищати величезну кількість укриттів та окопів.

"Головне завдання військ – знищення військ противника та недопуск переходу військ ворога на інші ділянки фронту. Звільнення територій буде наслідком знищення ворожих військ. Тому зараз бойові дії йдуть без великих просувань. на цьому напрямі", - повідомив Грабський.

За його словами, ворог має десятикратну перевагу в повітрі, але ворог окупанти обережно почали використовувати гелікоптери.

"Збільшення втрат вертольотів останнім часом свідчить про відчайдушний характер військових дій. Ворог змушений застосовувати всі наявні засоби для того, щоб не допустити прориву ЗСУ. Перекриття доріг до Криму є важливим завданням. Це дозволить відрізати забезпечення військ через Крим. І в перспективі це може бути привести до відходу росіян з південних територій", - сказав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України вразили пункт управління російських військ у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Вас також може зацікавити:

Росіяни б'ються, як в'єтнамці у 70-х роках: військовий розповів про ситуацію біля Бахмута

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу

Ворог використовує снаряди часів Другої світової, але є "але": що відбувається зараз у Бахмуті