RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

З уламками в печінці - в окоп: ВЛК масово повертають на фронт бійців з важкими пораненнями

В Україні військово-лікарські комісії (ВЛК) масово дають військовослужбовцям неправдиві висновки, щоб відправити їх на передову. Зокрема, бійця з осколками у печінці визнали здоровим та придатним до продовження служби.

Про це у соціальній мережі Facebook написала українка Ганна Бельдій.

Читайте також: Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні закликати і як діють ВЛК

"Мій чоловік Влад, багато хто з вас його знає, 28 серпня був тяжко поранений під Бахмутом. Уламки розхерачили печінку, діафрагму, у Влада зламані ребра та хребці. Був прооперований у Дружківці, евакуйований до Дніпра, далі – направили до Київської лікарні швидкої допомоги. У мене питання до Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги, ви збожеволіли?", - написала вона.

За словами жінки, про неоперабельні уламки, що застрягли в печінці, вона дізналася не від лікарів, а після того, як чоловік сфотографував історію хвороби, про зламані ребра і хребці, та ще про три уламки, що застрягли біля хребта, вона дізналася від стороннього рентгенолога, якому відправила на аналіз диск із КТ?

"Якого дідька ви так поспішали його виписати і відправити знову в окоп, що раніше, ніж треба, витягли з печінки дренажі, і 15 вересня довелося знову оперувати – тепер вже абсцес печінки? Чому після 4 днів температури, що казна-звідки взялася в післяопераційному періоді, досі не зроблено УЗД і не взято кров на аналіз? Що відбувається? Військовий - не людина?”, - зазначила Бельдій.

Вона наголосила, що чиновники не хочуть брати на себе відповідальність і писати чесний висновок для лікарняної ВЛК, що готові замовкнути про поранення, що загрожують життю. Вона зазначила, що чиновники так сильно залякані громадським резонансом навколо ВЛК, тиском Міноборони, що готові відправляти назад на позиції інвалідів, хворих, тяжко поранених, бійців із уламками у печінці, і для цього нікого не обстежують та не документують стан пацієнта.

"І головне питання - якого х..на, попри наказ Міноборони про порядок проходження лікарняних ВЛК, ви мені та нашому адвокату не соромлячись розповідаєте, що ви максимум можете вирішити питання про місяць відпустки, а питання (не)придатності до військової служби лікарняна ВЛК не вирішує ? Це неправда, саме ви зобов'язані визначити всі наслідки поранення і на цій підставі винести рішення. Але ви не бажаєте зв'язуватися з військовими, так? У вас внутрішнє незаконне розпорядження начмеда чи когось там, вказівки від Міноборони? Усіх тяжко поранених швиденько підлатати – і по..р у якому стані знову на передову, так? Прошу репосту і розголосу”, - наголосила жінка.

Користувачі мережі активно підтримали жінку та наголосили, що така проблема існує в Україні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Одещині чоловіка умовно засудили на 3 роки, з випробувальним терміном на 1 рік, за те, що він пройшов ВЛК, але відмовився від служби.

Вас також може зацікавити:

Морили голодом і катували, щоб пройшов ВЛК: ДБР затримало працівників ТЦК зі Львівщини, фото та відео

Хто причетний до смерті мобілізованого Бориса Глушака: з'явилися фото та прізвища співробітників ТЦК та ВЛК

Це тягне на "кримінал": офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК при мобілізації