RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Два простих засоби забезпечать майбутній врожай: як підготувати яблуні до зими як

Вересень і жовтень - традиційна пора збору яблук в саду. І саме цей час найкращий, щоб закласти основу для майбутнього врожаю - потрібно лише знати, як правильно підготувати дерева до зимівлі.

"Апостроф" розповідає секрети досвідчених садоводів щодо осінніх робіт, які можна починати вже зараз.

Читайте також: Коли найкращий час для посадки малини: поради досвідчених дачників

Найперше, треба уважно оглянути дерево і видалити всі пошкоджені гілки і зайві пагони. Наступним етапом осіннього догляду має стати внесення добрив - це дуже просто, бо їх восени просто розсипають в пристовбурне коло і навколо нього. Таким способом поживні речовини будуть надходити до кореня поступово, і яблуня зможе легко перенести зиму, а наступного року дати рясний урожай.

На місце внесення добрив треба видалити бур'яни і розпушити очищений ґрунт. Після цього слді зробити борозенку навколо стовбура, куди насипати гранульовані добрива. Під кожне дерево слід вности по 30 г сірчанокислого калію і присипати підживлення землею. Також ґрунт під кожним деревом можна замульчувати корою хвойних дерев або сосновими шишками, це захистить коріння дерев від морозів і шкідників.

Ще одним етапом осіннього догляду яблунь є обробка розчином борної кислоти. Це допоможе знищити личинки шкідливих комах і збудників різних захворювань. Дуже важливо таку обробку проводити на тих деревах, які вражені хворобами і дали неякісні плоди.

Спеціальний розчин готують так: на 10 літрів води беруть 5 г борної кислоти, яку попередньо розчиняють у склянці теплої води. Потім ним обприскують дерева, приділяючи особливу увагу гілкам і стовбурам.

Якщо восени правильно удобрити яблуні, то вони без втрат переживуть зиму і порадують наступного сезону рясним урожаєм.

Раніше ми публікували лайфхак з приготування компосту восени.

  • Вас може зацікавити:

Відмінна заміна гною та компоста: цю воду дачники помилково вважають шкідливою для рослин

Як правильно використовувати скошену траву: поради щодо догляду за дільницею

Як використовувати бадилля від помідорів: п'ять способів, які здивують навіть досвідчених дачників