RU  UA

Кремль стягнув колосальну кількість військ, щоб втримати ситуацію: чого чекати на фронті взимку

На окуповані території України росіяни стягнули близько 429 тисяч особового складу, розширюють оборонні укріплення та можливості постачання цього угрупування в умовах зими.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов.

Читайте також: Для цього потрібно формувати умови: генерал про подальший наступ ЗСУ та звільнення ЗАЕС

"Згідно з офіційними даними, Кремль тільки в "зоні СВО", як вони називають окуповані території України, задіяв близько 429 тисяч особового складу. Якщо сюди додати сили та засоби, які залишаються для прикриття на російській території в областях, що межують з нашою країною, то можна буде приблизно уявити, скільки сил і ресурсів окупанти змушені задіяти, щоб просто утримати ситуацію "як є", - сказав Селезньов.

За його словами, росіяни вже зараз думають про ресурсне забезпечення окупаційного контингенту на півдні Херсонщини, Запорізької області та у тимчасово окупованому Криму на випадок, якщо "Кримський міст" буде зруйнований. З прицілом на це окупанти будують залізничний міст через річку Кальміус, щоб мати можливість забезпечувати логістику зі східного фронту на південний.

Він наголосив, що так звана траса Таврида, що з'єднує Керч та Севастополь, як основну базу окупантів, була побудована не для російських туристів, а для потреб окупаційного контингенту, щоб можна було швидко перекидати вантажі.

"Також, росіяни продовжують окопуватися і на території Криму. За інформацією, що надходить із Сакського району, росіяни розпочали будівництво фортифікаційних споруд на береговій лінії між Саками та Євпаторією, в районі комплексу відпочинку "Сонечко". Військові не лише риють окопи, а й будують довгострокові вогневі точки поблизу пляжу, підтягують військову техніку, щоб створити оборонну систему. Швидше за все, ворог готується до проведення осінньо-зимової кампанії, а також має застереження щодо можливої десантної операції Сил оборони України", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Криму перебуває близько 11 тисяч російських військових, яких окупанти тримають у резерві на півострові.

Вас також може зацікавити: