RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

МОЗ і KSE Foundation підписали меморандум щодо розвитку амбулаторної реабілітації - деталі першого проекту

Міністерство охорони здоров'я України підписало меморандум з KSE Foundation, що покладає початок розвитку мережі відділень, які спеціалізуються на послугах амбулаторної реабілітації. Перший проєкт, який реалізується завдяки цій співпраці, передбачає капітальний ремонт та укомплектування обладнанням реабілітаційного відділення Таращанської міської лікарні.

Про це розповів керівник Таращанської міської ради Михайло Кривошеєв у Facebook.

Він зазначив, що розвиток амбулаторної реабілітації надасть можливість військовим і цивільним, які повертаються з фронту або проходять післяопераційний період після інсультів та інфарктів, здійснювати процес відновлення всередині громади.

Важливою для проєкту міський голова назвав ініціативу Віталія Власюка, екс-заступника голови Київської ОВА і радника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, який визначив проблему та став важливим драйвером у веденні діалогу та узгодженні домовленостей між KSE Foundation та Міністерством охорони здоров'я України.

Михайло Кривошеєв додав, що підписаний меморандум відкриває нові можливості для покращення системи надання медичних послуг у громаді, і робота над його реалізацією обіцяє суттєве покращення надання медичних послуг та підвищення якості життя наших громадян.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко своєю чергою вказав на розбудову стаціонарної реабілітації у громадах за останній рік, завдяки чому вдалося підняти планку якості та змінити саму систему.

"Недієві пострадянські підходи до відновлення людини замінили на найкращі світові. Ми наблизили реабілітаційну допомогу до пацієнта. Зробили послугу людиноцентричною, щоб весь процес відновлення будувався довкола потреб й побажань пацієнта. Запровадили мультидисциплінарний формат надання допомоги та прибрали необхідність ходити кабінетами й збирати стоси зайвих довідок. В українських медзакладах вже реалізовано десятки проєктів, якими варто пишатися", - прокоментував міністр.

Також він прокоментував покращення в процесі амбулаторного формату реабілітаційної допомоги: наразі пацієнт проводить із мультидисциплінарною командою від години на добу, а інший час перебуває в домашніх умовах. Наразі такі послуги доступні в 412 медзакладах, які уклали договори із НСЗУ.

"Маємо перший підписаний меморандум з KSE Foundation, яким покладаємо старт розвитку мережі відділень, які надаватимуть послуги з амбулаторної реабілітації. Перший проєкт – капітальний ремонт та укомплектування обладнанням реабілітаційного відділення Таращанської центральної районної лікарні. Це вже не перша наша співпраця з KSE. Півтора року тому, на третьому місяці повномасштабної війни, спільно з розпочали відбудову Макарівської амбулаторії, яку росіяни зруйнували вщент. Зараз відновлений медзаклад вже приймає пацієнтів", - розповів Віктор Ляшко.