RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Сіємо озимі і готуємо грядки до зимівлі: місячний календар городника на листопад 2023

Для українців склали місячний посівний календар та назвали найкращі дні для роботи на городі у листопаді.

Місячний календар городника публікує "УНІАН".

Читайте також: Осінь видалася теплою: в які дні краще садити цибулю під зиму, щоб вона не проросла

Місячний посівний календар на кожен день листопада

1 листопада - час прибирання на зберігання пізнього врожаю, можна зайнятися вигонкою мангольда, цибулі, селери і петрушки на зелень. Цей день підходить для посадка квітів з довгими і кучерявим стеблами, обрізання сухих гілок і видалення хворої кори на деревах.

2-4 листопада - дуже родючі дні, коли можна висадити озиму цибулю і часник, посіяти шпинат і петрушку, садити будь-які овочі в теплиці. Також у цей період дозволяється садити плодові дерева, якщо на вулиці тепла погода.

5-6 листопада - неврожайні дні, тому краще зайнятися перекопуванням, внесенням добрива і мульчуванням грунту.

7-9 листопада - можна садити зелень і листові салати на підвіконні або в теплиці, перекопувати, рихлити і мульчувати грунт, підгортати кущі і квіти. Ці дні також можна використати для посадки озимих культур і багаторічних квітів.

10-11 листопада - проводьте на підвіконні і в теплиці підзимовий посів моркви, селери, зелені, буряка. Можете провести рясні поливи і внести добрива, але не треба обприскувати рослини отрутохімікатами.

12-14 листопада - період молодика, тому не треба працювати з рослинами.

15-16 листопада - посадка озимої цибулі і часнику, прибирання коренеплодів на зберігання, перекопування, розпушування і мульчування грунту. В саду можете займатися обрізкою сухих і хворих гілок, мульчуванням пристовбурних кіл і укриттям на зиму молодих саджанців.

17-18 листопада - посів на вигонку шпинату, петрушки і буряка, проріджування проростків, прополка і прищіпка рослин, внесення добрив. Поливайте рослини, обрізайте виноград і полуницю, та обробляйте озимі культури від хвороб і шкідників.

19-20 листопада - не рекомендуються посіви і посадки більшості культур, а також підгодівлі і поливи рослин. Можна полоти бур'яни і рихлити грунт, мульчувати зимуючі в городі овочі, викопувати на зберігання цибулини квітів. В саду можна обрізати хворі і сухі гілки, знімати з дерев сухі плоди, згрібати і компостувати листя.

21-22 листопада - дуже родючі дні, тому на городі можна посадити озимі культури, а на клумбі - будь-які квіти.

23-24 листопада - вкрийте на зиму троянди, шипшину, гортензію, виноград, молоді дерева, а в саду треба зайнятися обрізкою і побілкою дерев.

25-26 листопада - висаджуйте озиму цибулю та часник, зробіть підзимовий посів моркви, редиски та петрушки. Ці дні підійдуть для посіву квітів, які вимагають стратифікації.

27-28 листопада - дні повного місяця, тому робота з культурами під забороною.

29-30 листопада - родючі дні, тому озимі культури можна висаджувати в теплиці і на підвіконні. Наприкінці листопада не рекомендується обприскувати рослини отрутохімікатами.

Місячний посівний календар - сприятливі та несприятливі дні у листопаді

Раніше ми розповідали, коли збирати врожай капусти.

Вас може зацікавити:

Більше ніякої мороки з бур’янами: найкращі грунтопокривники для саду і газону, фото

Чи потрібно обривати листя на капусті: як роблять досвідчені городники

Навесні все буятиме цвітом: ці квіти можна посіяти з осені