RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Росіяни атакували на кількох напрямках, за добу - 82 бойових зіткнення: ранкове зведення Генштабу

Станом на 5 листопада, 620-й день повномасштабного російського вторгнення, українські захисники відбили атаки окупантів на більшості напрямках фронту в Україні: Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Окупанти обстріляли Україну: у Дніпрі є "прильоти", а в Полтаві жертви

Протягом минулої доби на фронті відбулося 82 боя. Загарбники завдали сім ракетних та 24 авіаційних ударів, здійснили 64 обстріли з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. У результаті загинули та поранені мирні жителі, а також пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Авіаційних ударів зазнали:

  • Серебрянське лісництво Луганщини;
  • Біла Гора, Катеринівка, Бердичі, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донеччини;
  • Новоданилівка на Запоріжжі;
  • Республіканець, Червоний Маяк, Берислав, Тягинка, Іванівка, Токарівка, Микільське, Наддніпрянське Херсонщини;
  • Очаків Миколаївщини.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, а також Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії, щоб заблокувати перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону у Бєлгородській області Росії.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії біля Синьківки та Іванівки Харківщини, де Сили оборони відбили близько десяти їхніх атак.

На Лиманському напрямку загарбники теж вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Білогорівка Луганщини та Спірне Донеччини, де українські захисники відбили чотири ворожі атаки.

На Бахмутському напрямку рашисти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Хромового, Кліщіївки та Андріївки, де ЗСУ відбили близько десяти атак. Також загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Богданівки Донеччини. Водночас українські бійці продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають противнику втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку російська армія за допомогою авіації намагається оточити Авдіївку. Сили оборони продовжують тримати оборону та завдавати окупантам значних втрат. Зокрема відбили понад 20 ворожих атак в районах населених пунктів Степове, Сєверне, Авдіївка та Первомайське Донеччини.

На Мар’їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини. ЗСУ відбили понад 20 атак.

На Шахтарському напрямку російські бойовики вели безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Старомайорське Донеччини.

На Запорізькому напрямку окупанти не вели наступальних (штурмових) дій. У свою чергу, українські захисники продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, а також наносять вогневе ураження по тилах окупантів.

Протягом 4 листопада українська авіація завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один - по ЗРК рашистів. Водночас підрозділи ракетних військ уразили один артилерійській засіб загарбників.

Нагадаємо, 4 листопада росіяни завдали удару по прифронтовому селі на Запоріжжі, внаслідок чого загинули, ймовірно, понад 20 українських воїнів, яких, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії.

  • Вас може зацікавити:

Загибель бійців 128 бригади під Запоріжжям: з'явилась реакція Міноборони

Тепер офіційно: ЗСУ підтвердили удар по корабельному заводу в Керчі

Дзеркальна відповідь: Україна готує росіянам масштабні "бавовни" взимку