RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кабмін переписав правила ввезення генераторів в Україну: що змінилося

Уряд спростив ввезення в Україну генераторів і трансформаторів. Тепер для цього енергетичного обладнання не потрібна декларація про відповідність та маркування знаком відповідності.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Не поспішайте продавати генератори, війна ще не закінчена - радник прем'єр-міністра України

Прем'єр-міністр зазначив, що фактично уряд призупинив дію шести технічних регламентів, які застосовувалися під час ввезення та продажу енергетичного обладнання. Тепер для низки таких товарів не знадобиться право на відповідність та маркування знаком відповідності.

За його словами, Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону. Він наголосив, що ситуація в енергетиці стабільна. Дефіциту електроенергії немає. Опалювальний сезон стартував у всіх регіонах.

Шмигаль зазначив, що продовжуються ремонти та захист ключових вузлів енергосистеми. Вже вдалося відновити близько 1,9 ГВт потужностей, що генерують. До кінця року заплановано відновити ще 1,3 ГВт додаткової потужності. Зроблено величезну роботу з відновлення мереж, захисту підстанцій та іншого критичного обладнання.

"Готуємо також інші системи. На сьогодні відновлено 445 об'єктів теплопостачання. Це котельні, центральні теплові пункти, ТЕЦ. Робота з партнерами у питаннях енергетики активно продовжується. Є нові поставки систем ППО, які посилять захист енергооб'єктів", - сказав Шмигаль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що чиновників із Рівненщини викрили у шахрайській схемі при закупівлі генераторів.

  • також може зацікавити:

Ігри зі світлом: що потрібно знати про генератори

У якому разі треба сплачувати податок на генератор: українцям дали пояснення

Як розрахувати реальну потужність генератора: проста формула