RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україну накриє сніг з дощем, морози посиляться: прогноз синоптиків на понеділок

Новий тиждень почнеться з похолодання і опадів, переважно у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями пройдуть дощі. Температура повітря у понеділок, 20 листопада, знизиться - вночі стовпчики термометрів подекуди покажуть 6° морозу.

Про це йдеться в прогнозі синоптиків Українського гідрометцентру.

Читайте також: Приготуйте теплі речі: якою буде погода в Україні на початку грудня

В понеділок в Україні очікується температура повітря вночі в межах 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла. В той же час на Закарпатті, Прикарпатті, півдні та південному сході країни вночі буде близько 0°, вдень 2-7° тепла.

Опади у понеділок очікуються у західних, східних, більшості центральних та південних областей, там пройде сніг, подекуди з дощем, на дорогах місцями ожеледиця. На решті території опадів не очікується.

Вітер переважатиме північний, у західних областях його напрямок зміниться на південно-східний, 7-12 м/с, в південній та східній частинах України вночі можливі пориви вітру 15-20 м/с.

У Києві та столичному регіоні у понеділок хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Температура вночі складе 2-4° морозу, вдень близько 0°. На Київщині вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Нагадаємо, дослідження вчених у США показало, що Земля зараз знаходиться на ранній стадії надзвичайної кліматичної ситуації. До 2030 року рівень глобального потепління перевищить 1,5 ° C, тому людству буде важче адаптуватися до наслідків зміни клімату: сильної спеки, посухи та повеней.

  • Вас може зацікавити:

Захід України засинає першим снігом: вражаючі фото та відео

Аномальне потепління в Україні посилиться: кліматолог дала прогноз погоди на зиму

Аномальний грудень: яка погода очікується в Україні наприкінці року