RU  UA

Росіяни досягли певних успіхів: карти і прогноз DeepState про ситуацію на фронті

Російські окупанти зуміли досягти деяких успіхів на лінії фронту, ситуація залишається вкрай напруженою.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив співзасновник проекту DeepState, військовий аналітик Роман Погорілий.

Читайте також: Бережуть екскаватори, а не людей: окупанти будують нову "лінію Суровікіна"

Куп'янськ та Лиман

Одним із найпріоритетніших напрямків є ділянка фронту від Куп'янська до Лимана. Погорілий зазначив, що росіяни намагаються знову окупувати ці населені пункти.

"У районі Крохмального зосереджено велику кількість сил, і вони продовжують тиснути. У районі Лимана - так само. Росіяни дуже активні там", - заявив Погорілий.

Бої точаться і в районі Серебрянського лісництва: окупанти намагаються витіснити Сили оборони України з цієї ділянки фронту.

ісля Серебрянського лісництва є рух в район Лиману. Тому Серебрянське лісництво активне, в першу чергу характером бойових дій і важливістю розвитку напрямку у подальшому", - зазначив аналітик.

Село Веселе

Погорілий зазначив, що це село Донецької області знаходиться під частковою або повною окупацією. Для ЗСУ ситуація ускладнюється тим, що противник у цьому районі зайняв висоти та розмістив там засоби вогневого ураження.

они наносили удари в першу чергу по селу, по військовим, які перебували там, полювали на логістику, зривали евакуацію, яка там просто катастрофічна, зокрема через це. І коли зайшли туди росіяни, вони по суті опинилися внизу і зараз їм важко там закріпитися. Але на жаль передумовою заходу російських військових у село була вогнева перевага. Зараз намагаються стримати ворога, сподіваємося, що далі в них просунутися не вийде", - заявив експерт.

Бахмут та Іванівське

У районі населеного пункту Іванівське, що під Бахмутом, ситуація не менш складна. Погорілий вважає, що ворог, найімовірніше, перегруповується для нових ударів і намагається наступати. Подібна ситуація раніше спостерігалася у районі Богданівки: за словами експерта, окупанти намагаються вийти на трасу у бік Часового Яру.

"Можливо, ще буде активізація на півдні від Бахмуту – Кліщіївка, Андріївка. Ми бачимо, що в Кліщівці є це наступ на висоту, яку вони пробували взяти, чомусь зупинився – скоріш за все знову перегрупування. Або не вийшло. Вони зараз проводять певні ротації і зміни в особовому складі",- заявив аналітик.

Авдіївка

В Авдіївці ситуація складна та заплутана: на південних околицях міста триває гаряча фаза боїв. Окупанти намагаються завести туди піхоту та закріпитися.

"Ворог знову ж таки побачив можливість, вони пробують заводити піхоту, закріплятися. Про захоплення, якісь просування зараз дуже точно дуже важко сказати. Ворог активізується не тільки на півдні, але і на сході, північному сході – в районі Кам’янки, Веселого, вони пробують там лізти, пробують в районі заводу. І звичайне район Водяне. Вони постійно там лізуть, в них є за декілька днів там певні успіхи в просуванні",- зазначив Погорілий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Зробили "роботу над помилками": командир підрозділу ЗСУ про нову тактику ворога під Куп'янськом