RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Камишін, відомству якого передали військовий ПДФО, розбагатів на 46 млн - політолог

Чиновники міністерств та відомств, які отримали гроші "військового" ПДФО після того, як їх забрали у громад, показали в деклараціях зростання статків та можуть підозрюватися у незаконному збагаченні.

Про це написав політолог Олексій Голобуцький.

"В листопаді детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим службовим особам. В кінці січня очільник Мінстратегпрому пан Камишін виходить і декларує 46 млн 385 тис. доходів. Там все що хочеш: криптовалюта, дивіденди, банківські відсотки. А в січні в Міноборони виявлено порушень за 4 місяці на понад 10 млрд гривень", - зазначив Голобуцький.

Він нагадав про мітинги та пікети, де вимагали передати військовий ПДФО на"центр". І зробив висновок, що у громад поменшало грошей, але у ЗСУ – не побільшало.

"Ви, як і просили, будете без асфальтованих доріг, бо гроші забрали в громад і направили Камишіну та іншим чиновникам. Камишін та інші чиновники, як і хотіли, опинилися з грошима. Єдиний, кого немає у цьому рівнянні, це ЗСУ... Тепер можна знову виходити під мерії, пікетувати, вимагати передати кошти громад у центр. Може, комусь з чиновників не вистачило", - іронізує Голобуцький.

Експерт нагадав, хто отримав гроші військового ПДФО після того, як їх забрали у громад.

"Гроші (податки) забрали в центр та розподілили між двома міністерствами. Типу на ЗСУ. Ці гроші (податок на доходи фізосіб) до нового року ділили між собою Держспецзв'язку та Міноборони – по 50%... З нового року 90% ваших грошей розподіляється між Держспецзв'язком (це там, де чиновників взяли на хабарі) та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпром)", - зазначив Голобуцький.

Нагадаємо, 20 листопада 2023 Кабінет міністрів звільнив керівника Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору через підозри у заволодінні 62 млн грн бюджетних коштів. За інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у злочинній схемі діяло 6 учасників, які нібито вивели кошти за кордон та розділили між собою.