RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як почистити клавіатуру ноутбука вдома: три корисних способи

Бувають випадки, коли клавіші ноутбука важко натискати - отже засмітилась клавіатура. Якщо забруднення не є критичними, звертатися до сервісного центру необов'язково, її неважко почистити самому.

"Апостроф" розповідає про три дієві способи очищення клавіш.

Читайте також: Можуть вивести з ладу: три поверхні, на які не можна ставити ноутбук

Які наслідки забруднення клавіатури ноутбука?

Пил і крихти, бруд і краплі води, що потрапили на клавіатуру, можуть загальмувати роботу. Засмічені клавіші призводять щонайменше до того, що западає одна з кнопок. У результаті користувачеві доведеться постійно перевіряти, чи кнопка спрацювала під час набору тексту, що знижує працездатність.

До того ж, клавішу доведеться натискати сильніше, що може пошкодити конструкцію, якщо вчасно не вирішити проблему. Крім зниження продуктивності, сміття та рідина, проникаючи у клавіші, здатні вивести їх з ладу. Доведеться звертатися до сервісного центру, щоб змінити клавіатуру.

Як почистити клавіатуру ноутбука?

Щоб запобігти залипанню клавіш, їх необхідно чистити щонайменше раз на місяць. Для видалення крихт та пилу слід розкрити лептоп, перевернути його та злегка потрясти. Частина сміття випаде.

Якими засобами чистити ноутбук

Щоб усунути засмічення, застосовують щіточку або пензлик для малювання. Потім протирають поверхню та кнопки зволоженою серветкою.

Змочувати найкраще ганчір'я спецзасобом для догляду за оргтехнікою. Ще один швидкодіючий метод = продути клавіатуру балончиком зі стисненим повітрям. Або пилососом. Здійснюючи такі маніпуляції, користувачеві необхідно контролювати силу потоку, щоб не вилітали кнопки. Якщо під рукою немає пилососа або балончика, можна скористатися феном, утримуючи його на відстані близько 15 см від кнопок.

Для догляду за клавіатурою підходить серветка з мікрофібри. Вона знімає статичну електрику, змітає бруд. Важливо утримувати її в чистоті: після кожного протирання прати та просушувати, щоб не накопичувалися мікроби.

Видалення бруду з-під клавіатури

Якщо користувач зіткнувся з ситуацією, в якій бруд забився глибоко під клавіші і його не вдається видалити, доведеться зняти кнопку, що западає. Підчіплюють кнопочку та витягують її. Змахують щіточкою пил із забруднених ділянок. Ватну паличку збризкують ізопропіловим спиртом або розпилювачем, призначеним для догляду за комп'ютерною технікою, та протирають забруднені ділянки. У деяких ситуаціях знімати клавішу, що западає, необов'язково.

Раніше "Апостроф" розповідав, що потрібно зробити, щоб ноутбук довше не розряджався і тримав без світла батарею

  • Вас також може зацікавити:

Як продовжити "життя" батареї ноутбука: три способи, про які ви могли не знати

Що робити, якщо розлив воду на ноутбук: важливі поради, щоб не зіпсувати техніку

Топ-5 помилок у використанні ноутбука, які "з'їдають" життя батареї