RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Допускаємо лише одне": у Раді висловились щодо обмежень для ухилянтів

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки у законопроекті про мобілізацію допускає лише одне обмеження військовозобов'язаних громадян. Зокрема, у праві керування транспортними засобами.

Про це народний депутат України Федір Веніславський розповів на брифінгу.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

За словами Федора Веніславського, депутати припускають не всі запропоновані у проголосованому в першому читанні законопроекті про мобілізацію поправки, пов'язані з можливістю звернення Територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо обмеження в судовому порядку прав громадян.

"Право на розпорядження грошовими коштами, які знаходяться на рахунку, право виїзду за кордон і право керування транспортного засобу. Депутати дійшли консенсусу на цей час, і ми допускаємо лише одне обмеження - право керування транспортними засобами для особи, яка не виконала вимогу ТЦК і не з’явилася для оформлення документів для уточнення даних і не з’явилася за повісткою, яку отримала", - сказав Веніславський.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Адже, якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.