RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Кого з ув’язнених не мобілізують: у Мін'юсті назвали категорії і обмеження

Оприлюднено категорії засуджених громадян, які можуть потрапити під загальну мобілізацію.

Відповідну інформацію оприлюднив міністр юстиції України Денис Малюська.

За його словами, над розробкою законопроєктом про мобілізацію засуджених разом займалися Міністерство оборони, командування Збройних сил України та Мін'юст.

Читайте також: Кого з ув’язнених не зможуть мобілізувати до війська: в Уряді назвали табу

Проте Малюська не зміг уточнити, яку кількість засуджених мобілізують до Сил оборони. За словами профільного міністра, терміни та кількість осіб визначить фінальне голосування за законопроєкт. Наразі народні депутати остерігаються залучати до лав армії деякі категорії засуджених громадян.

"Єдина дискусія, яка залишилась, де ще компроміс був досягнутий останніми днями, щодо категорії, які не зможуть взяти участь у мобілізації. Є певні категорії, які народні депутати остерігаються залучати до війни. Почекаймо голосування кінцевого, там будуть статті кримінального кодексу. Особи, які вчинили певні категорії злочинів, не будуть мобілізовані", - додав Малюська у коментарі журналістам.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чому депутати не поспішають з новим законом про мобілізацію.

Вас також може зацікавити:

Чи будуть обмеження ухилянтам: в Раді ухвалили скандальне рішення

В ТЦК можуть відмовити у відстрочці чоловіку дружини-інваліда: юристка назвала умову

Батальйон "Інвалід": всіх непридатних 2-3 групи на перекомісію