RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На кордоні України і Польщі з’явиться новий КПП: де відкриють і коли запрацює

Попри триваючу блокаду поляками кордону, міжнародний автомобільний пункт пропуску (МАПП) "Нижанковичі - Мальховичі" планується повноцінно запустити в червні цього року. Реалізація проекту щодо його будівництва вже на фінальній стадії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Читайте також: Польща веде таємні переговори з ЄС про поступки для фермерів: що це означає

Віце-прем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков розповів, що команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури порушувала це питання у Варшаві в рамках міжурядових українсько-польських консультацій.

МАПП "Нижанковичі - Мальховичі"передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників. Його вартість - 109 мільйонів злотих, які оплачує польська сторона. Пункт розрахований на переміщення пасажирського транспорту та вантажівок до 3,5 тонн. Наразі працює в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон.

"У лютому минулого року там задіяли тимчасову інфраструктуру і почали пропускати великогабаритні вантажівки з максимальною вагою 7,5 тонн, але тільки ті, що їдуть без вантажу. Важливо, щоб ця можливість збереглася і після повноцінного запуску пункту. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України передало ноту польським колегам, щоб зберегти рух порожніх тірів на тимчасовій інфраструктурі. Також міністерство пропонує польській стороні погодити рух через цей пункт пропуску вантажного транспорту до 7,5 тонн. Сподіваємося, новий МАПП значно розширить пропускну здатність та допомагатиме нам розвивати співпрацю з Польщею та ЄС", - розповіла керівниця департаменту МТД та міжнародної співпраці Львівської ОВА Ірина Бутинець.

Вона зазначила, що у майбутньому функції МАПП "Нижанковичі - Мальховичі" планують розширити. Зокрема, йдеться про створення пішохідного переходу, що потребує побудови відповідної інфраструктури.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 1 квітня буде зупинено транзит української агропродукції через територію Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Чи будуть закриті кордони з Україною: Туск дав остаточну відповідь

ЄС продовжить безмитний режим для України, європейські фермери отримають "бонуси"

З Польщі депортували українських журналістів: розслідували торгівлю Варшави з Росією