RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Водіїв хочуть внести в Реєстр військовозобов’язаних: деталі

В Україні триває мобілізація та воєнний стан, тому під призов до ЗСУ підлягають всі військовозобов'язані чоловіки. Зокрема, відомо, що до новоствореного реєстру військовозобов'язаних планують внести реквізити водійських посвідчень.

Про це повідомляють novyny.live.

Читайте також: Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Днями президент узаконив цифровізацію військового обліку та запровадження Електронного кабінету військовозобов’язаного.

Згідно з документом, ідентифікація військовозобов’язаних осіб та оформлення документів військового обліку здійснюватиметься за допомогою засобів Єдиного е-реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг". При цьому вноситимуть персональні дані для цілей Реєстру без згоди громадян.

До реєстру потрапить інформація про водіїв. А саме:

  • серія посвідчення водія військовозобов'язаного (якщо є);
  • номер водійського посвідчення;
  • дата видачі;
  • орган, що видав документ;
  • термін дії;
  • категорія транспортного засобу.

Відтак, відомості про військовозобов'язаного громадянина з'являться в Реєстрі одразу - тільки-но складе іспити на отримання водійського посвідчення й одержить його. Тому всіх українських водіїв, які є призовниками, чекає такий розвиток подій.

Загалом в реєстрі "Оберіг" налічуватиметься 33 категорії персональних даних, починаючи від прізвища та ім'я й закінчуючи даними про володіння іноземними мовами.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Чи вправі роботодавець вручати повістки працівникам: докладна відповідь юриста