RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Мобілізація триває: кого із засуджених точно не призиватимуть

У Комітеті з питань правоохоронної діяльності ВРУ рекомендували ухвалити проєкт закону, що передбачає дозвіл мобілізації засуджених.

Про це повідомив голова комітету Сергій Іонушас, інформує РБК-Україна.

Читайте також: Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

"Комітет рекомендував прийняти за основу законопроєкт 11079-1, який дозволяє мобілізацію засуджених до позбавлення та обмеження волі", - повідомив керівник комітету.

Він зазначив, що мобілізацію заборонять для громадян, які вчинили злочини проти нацбезпеки. Також не призиватимуть засуджених:

  • за тероризм;
  • вбивство двох або більше людей;
  • зґвалтування;
  • педофілію;
  • автомобільні аварії зі смертельними наслідками під впливом наркотиків чи спиртного.

Раніше у Верховну раду внесли проєкт закону №11079, що передбачає мобілізацію та проходження служби за контрактом засуджених та ув'язнених у період воєнного стану.

Для таких осіб передбачили умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для служби за контрактом. Для цього потрібне бажання самих засуджених проходити таку військову службу, а також судове рішення.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути призвані в рамках мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Чи вправі роботодавець вручати повістки працівникам: докладна відповідь юриста