RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Україна може отримати від США частини для ЗРК HAWK на $138 млн

Сполучені Штати планують продати Україні обладнання для обслуговування та модернізації зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) середнього радіусу дії HAWK на суму до 138 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Держдеп США.

Ця допомога є доповненням до попередніх поставок ракет-перехоплювачів HAWK, які розпочалися у 2022 році. Система HAWK ЗРК HAWK була розроблена у 1950-х роках та призначена для захисту від повітряних загроз на середніх висотах.

Читайте також: Столтенберг пояснив, звідки Росія отримує підтримку у війні проти України

Вона складається з пускової установки, радара наведення та ракет-перехоплювачів. HAWK ефективна проти пілотованих літаків, безпілотників та крилатих ракет.

Обладнання, що надається, дозволить Україні модернізувати свої ЗРК HAWK і підвищити їх ефективність проти сучасних повітряних загроз, таких як російські безпілотники і крилаті ракети. Модернізація включає в себе інженерні роботи для інтеграції систем зв'язку та ремонту.

Незважаючи на те, що Україна отримала кілька систем ППО, включаючи американську систему Patriot, потреба у додаткових засобах ППО залишається високою.

Для оплати обладнання, що надається, Київ отримав грант у розмірі 300 мільйонів доларів в рамках нещодавно підписаного закону про щорічні витрати на оборону. Це фінансування дозволить Україні придбати необхідні компоненти для повторної сертифікації ракет, інструменти, тестове та допоміжне обладнання та запасні частини.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що формат "Рамштайн" хочуть передати під егіду НАТО, щоб "вберегти" від Трампа.

  • Вас також може зацікавити:

Ряд країн НАТО підтримали ідею Макрона та готові ввести війська в Україну - FT

В Альянсі думають про Україну: що дасть нашій країні статус кандидата в НАТО

США не допустять програшу України: заяви глави Пентагону на Рамштайн -20