RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Депутати як студенти, яким хочеться пива й сексу: що не так з мобілізаційним законом

В ухваленому Верховною Радою України законопроекті про мобілізацію відсутня мотиваційна та інформаційна складова, які необхідні в умовах війни з окупантами.

Про це головний редактор сайту "Апостроф" Денис Попович написав у соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Демобілізації не буде: в Раді пішли на поступки головнокомандувачу ЗСУ

"Щодо законопроєкту про мобілізацію. У лютому 2022 року люди йшли до ТЦК, бо було бажання та мотивація. Йшли за старим законодавством, яке тоді чомусь чудово працювало", - наголосив Попович.

Він підкреслив, що в Україні можна ухвалити будь-який новий законопроєкт, зашити його в золоту обкладинку та демонструвати його по всьому світу як шедевр законотворчості, проте, якщо у людей не буде мотивації, то нічого й не буде.

"А відсутність мотивації - це відсутність державної політики, відсутність роботи з суспільством, зрештою, відсутність ідеології. Ви спитаєте, про яку мотивацію ти кажеш, хіба потрібна мотивація, щоб захищати власне життя? Виходить, що потрібна. Я вже не кажу про певні вади в роботі представників ТЦК, які час від часу стають надбанням суспільства. Подивіться хоча б на сам процес ухвалення цього законопроєкту. Мало того, що в ньому в принципі немає жодної мотиваційної складової, так іще й депутати працюють над ним, немов студенти, яким хочеться пити пиво та займатися сексом на весняній галявинці, замість того, щоб відвідувати нудну лекцію", - зазначив Попович.

Він наголосив, що на цьому етапи необхідна правильна інформаційна робота з населенням, та державна пропаганда.

"Обличчя війни, люди, які пройшли вогонь - їх треба залучати, щоб вони пояснювали, чому війна ще триває. Інформаційних платформ для цього цілком достатньо", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

У Раді хочуть перекрити "лазівку для ухилянтів" в законопроєкті про мобілізацію: з’явилися деталі

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.