RU  UA

Метод батога не працює? Адвокатка пояснила, чи реально покарати ухилянтів

В законопроєкті про мобілізацію залишили деякі обмеження для ухилянтів – обмеження полягають у праві керування транспортними засобами. Проте адвокатка вважає, що цей метод не принесе бажаного впливу.

Про те, чому може не спрацювати ця система “батога" для ухилянтів, в етері Апостроф TV розповіла адвокатка юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко.

Читайте також: Як ТЦК зможе обмежувати українців у керуванні авто: детальне роз'яснення

Вона вказала, що норма закону про мобілізацію щодо обмеження для ухилянтів керувати транспортними засобами не матиме бажаного впливу:

"Я вважаю, що ця норма не буде тим батогом, який вкладає наш законодавець в цей пункт".

На її думку, чоловікам "...простіше буде відмовитися від керування транспортним засобом, ніж йти до військкомату".

Для порівняльного прикладу вона згадує подібну норму, що встановлена для чоловіків, що не сплачують аліменти, зауважуючи, що ця система не працює:

"По аналогії зазначу – така ж саме норма є для чоловіків, які не платять аліменти. Не працює ця система".

"Метод батогу у нас не буде працювати. Потрібно, щоб в законодавство були внесені зміни щодо методу заохочення", – зауважує Катерина Аніщенко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Рада підтримала скандальний закон про мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

Скільки часу треба на розробку законопроєкту про демобілізацію: відповідь Міноборони

Мобілізація 25-річних: молоді чоловіки зізналися, чи готові йти на війну

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.