RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Мобілізація 25-річних: молоді чоловіки зізналися, чи готові йти на війну

Президент України Володимир Зеленський, підписавши Закон про зниження призовного віку до 25 років, ймовірно, змінив долі тисяч українців.

Про це пише The New York Times.

Читайте також: Демобілізації не буде: у Раді пішли на поступки головнокомандувачу ЗСУ

Зазначається, що ЗСУ намагаються стримати значно більшу російську армію, і відчайдушно потребують поповнення своїх лав. Після підписання Закону багато молодих чоловіків хвилюються за своє майбутнє.

"Я переживаю, навіть трохи боюся. Але все буде так, як задумав Бог", - розповідає 25-річний Єгор Хомченко, який керує невеликою пекарнею у Дружківці Донецької області.

Нестор Бабський, фізіотерапевт реабілітаційного центру у Львові, щодня працює над відновленням українських військових, поранених війною. Хлопець відчуває провину за те, що не служить, але також визнається у почутті страху перед тим, що чекає попереду.

"Спочатку мені було страшно від думки йти на війну, а зараз я до цього ставлюся спокійно", - каже він і пояснює, поранені солдати, які на його очах повертаються до більш-менш нормального життя, зіграли свою роль у зміні його ставлення до участі. у війні.

Журналіст з Харкова 26-річний Олександр Манченко дивиться на цю проблему під ширшим кутом і має пояснення, чому президент Зеленський підписав цей закон після тривалого зволікання.

"Молодь - це майбутнє, хоч би як банально це звучало. Можливо, він думав, що Україна може обійтися без мобілізації молоді, але, мабуть, військова ситуація не дозволяє нам мати таку розкіш", - сказав Манченко.

Свідомо готується до заклику щодо мобілізації 27-річний Максим Сухий, зубний технік із Києва. Він вивчає зброю та тактику у тренувальному таборі на вихідних, а також відвідує спортзал.

"Мені потрібно бути максимально професійним. Якщо я піду на війну, я теж хочу бути там професіоналом. Тому, готуюся до можливої мобілізації, наскільки дозволяють час та фінансові можливості. Якщо я опинюся на війні, я не хочу бути кимось, хто нічого не знає”, - каже він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

У Раді хочуть перекрити "лазівку для ухилянтів" в законопроєкті про мобілізацію: з’явилися деталі

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.