RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скільки часу треба на розробку законопроєкту про демобілізацію: відповідь Міноборони

Законопроєкт про ротацію та демобілізацію з'явиться для ухвалення Верховною Радою не раніше, ніж через вісім місяців. Саме стільки часу влада має намір витратити на розробку відповідних норм.

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін під час загальнонаціонального телемарафону.

Читайте також: Демобілізації не буде: в Раді пішли на поступки головнокомандувачу ЗСУ

Він пояснив, що норму про демобілізацію виключили з урядового законопроєкту про мобілізацію №10449 через побажання від Генерального штабу ЗСУ. Оскільки він розуміє оперативну ситуацію, загрози й ризики, які постають перед державою.

"Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Певна річ, що популістських думок дуже й дуже багато. Водночас ми маємо розуміти, що ескалація російської агресії триває, наступ буквально на всій лінії фронту іде, і наразі послабити Сили оборони не можна", - розповів представник відомства.

Він зауважив, що є доручення від парламентського комітету за вісім місяців створити новий закон щодо ротації та демобілізації. До напрацювання норм проєкту залучать Міністерство оборони й Генеральний штаб ЗСУ.

У відомстві заявляють, що є дуже багато норм, які вимагають врегулювання та детального підходу. Питання демобілізації будуть розглядати окремим проєктом закону для того, щоб убезпечити країну від можливого негативного впливу на обороноздатність.

9 квітня видання "Українська правда" повідомило, посилаючись на джерела, що норми про демобілізацію та ротацію виключили із законопроєкту за ініціативою головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

У Раді хочуть перекрити "лазівку для ухилянтів" в законопроєкті про мобілізацію: з’явилися деталі

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови