RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Вручення повістки через поштову скриньку: чи є це законним

Новий закон про мобілізацію має чітко регулювати норми залучення військовозобов’язаних чоловіків до війська через видачу повісток, проте в Україні й досі немає фіксованої норми, що визначала б формат кинутої у поштову скриньку повістки як правильно врученої.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже у травні: у Міноборони назвали дату

Варто також нагадати, що вже 18 травня набуде чинності новий ухвалений законопроєкт про посилену мобілізацію. Проте речник Міністерства оборони зауважив, що в Україні поки відсутня чітка норма, яка б фіксувала, що кинута в поштову скриньку повістка від ТЦК вважалася правильно врученою.

Він зауважив, що наразі діє інша норма: "На даний момент діє інша норма. Людина повинна особисто розписатися в повістці і тільки тоді вона вважається врученою".

Проте разом з цим він зауважив, що якщо з'явиться постанова, яка якось по-іншому це регулюватиме, тоді вже він буде коментувати. Проте наразі такої постанови немає.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи будуть вручати повістки на кордоні та в консульствах.

  • Вас також може зацікавити:

Бізнес зобов’яжуть вручати повістки: новий закон про мобілізацію містить нову норму

"Подарунок" ухилянтам: повний список штрафів за новим мобілізаційним законом

До військкоматів знову черги: в ТЦК пояснили ажіотаж. Фото і відео

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.