RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Вручення повістки через Укрпошту: у якому випадку загрожує штраф до 34 тисяч гривень

16 травня 2024 року Кабін видав постанову № 560, якою затвердив порядок призову громадян під час особливого періоду мобілізації, в якій зазначається, що повістку можуть надіслати, зокрема, Укрпоштою.

Нові умови визначені у Постанові Кабміну від 16 травня 2024 року № 560.

Читайте також: В Україні стартувала мобілізація засуджених: де їм дозволили служити

Якщо повістка надсилається Укрпоштою, розраховується, що призовник буде викликаний не раніше ніж через 14 днів після повідомлення про вручення. Однак є нюанс, якщо особа не проживає за місцем реєстрації.

Наприклад, призовник через "Резерв+" подав адресу реєстрації та вказав, що там проживає, але це не відповідає дійсності. Тож коли прийде повістка, наприклад, на Укрпошту, призовник може навіть не знати, що це сталося. Бо фактично надав неправдиву інформацію про своє місце проживання.

Відповідно, якщо така повістка залишиться на пошті та не буде отримана, через певний час вона повернеться назад і буде вважатися врученою.

За те, що ви не з'явилися за повісткою, на вас можуть накласти штраф від 17 до 34 тисяч гривень вже з 20 червня, адже вважається, що ви були належним чином викликані.

Раніше "Апостроф" писав про новий спосіб жінок "рятувати" своїх чоловіків від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

В Україні можна буде відкупитися від мобілізації за дві з половиною зарплати: що пропонують депутати

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Видача повісток за новими правилами: хто має право, процедури вручення та відмови

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.