RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Після якої дати висилатимуть повістки поштою і що загрожує тим, хто не оновив дані

Військовозобов'язаним українцям розповіли, як надсилатимуть повістки поштою. Також відомо, яке покарання загрожує за неоновлення даних Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Тюрма не загрожує: в Раді зменшили покарання для ухилянтів

Він зазначив, що пункт 28 постанови уряду № 560 від 16.05.2024 року передбачає, що виклик громадян у ТЦК під час мобілізації може здійснюватися шляхом вручення чи надсилання повістки.

Згідно з пунктом 30, повістка має бути сформована за допомогою Єдиного держреєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. У ньому міститься персональна інформація про чоловіків 17-60 років. Дані актуалізуються з іншими реєстрами та базами даних.

"У Єдиному держреєстрі призовників вже містяться відомості про зареєстроване місце проживання особи, за якою і надсилатиметься повістка поштою", - зазначив юрист.

Як передбачає пункт 34, повістку можна надсилати засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення. Її відправляють на адресу після завершення 60-денного періоду, відведеного законодавством на уточнення облікових даних, зокрема адреси місця проживання військовозобовязаного.

Зауважив, що після 17 липня людям призовного віку, які не оновили персональні дані, ТЦК будуть надсилати повістки рекомендованими листами.

"Тобто, після 17 липня 2024 року кожному громадянину від 18 до 60 років, відомості про якого містяться у Єдиному держреєстрі призовників і який у ТЦК не уточнив свої персональні дані, може бути надіслана повістка поштою", - повідомив він.

Юрист додав, що через два місяці українці з подивом будуть дізнаватися про винесення начальником ТЦК постанови зі штрафом у 17 тис. гривень.

Раніше ми писали, що в Україні розширили перелік підстав для звільнення з ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Коли після вручення повістки можна не йти до ТЦК: чотири поважні причини

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.