RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Розкрито таємницю зникнення відомої в Україні ляльки-телезірки

Письменник та видавець Віталій Капранов розповів про таємницю зникнення відомої в Україні ляльки-героїні дитячої програми "Катрусин кінозал".

Про це він повідомив у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що кілька тижнів тому запостили спогад про улюблену передачу мільйонів громадян "Катрусин Кінозал" і раптом один з читачів зізнався, що винуватий у зникненні ляльки, через яку передачу колись закрили.

Потім знайшли їй заміну, але програма з новою лялькою не повторила ефекту попередньої.

"Здавалося б - от воно. "Злочинець" зізнався за сорок років, розкрито головну таємницю УТ, хто знищив улюбленицю мільйонів і так далі. Заголовків можна вигадати мільйон, бо на Катрусі виросло не одне покоління. Але дзуськи. Ми навмисне не постили нічого, чекали, може знайдеться хоч один козак з мільйона свинопасів. Не знайшлося. Звісно, коли щось там з Хрюшей і Стєпашкой, коли щось бовкне Ангеліна Вовк, українські ресурси аж розриває. А українське їх не цікавить", - написав письменник.

Віталій Капранов зауважив, що це ще раз свідчить, що "український інформаційний простір перебуває під окупацією російського, а українські журналісти ведуть мовлення російською, українські експерти говорять російською, гостями є російські діячі і актуальними - російські новини".

"Українські журналісти виступають як колабораціоністи в інформвійні. За спиною вони вішають жовто-сині прапори, але язики в них - біло-синьо-червоні. І це не бурчання. Це факт, який кожен з вас може перевірити, зайшовши на українські ресурси", - додав письменник.

Нагадаємо, 16 квітня 2024 року помер публіцист та громадський діяч Дмитро Капранов.