RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Звільнення" Курської області: Братчук розкрив головну причину успіху Сил оборони

Операція Сил оборони України в Курській області РФ стало можливою завдяки інформаційній тиші щодо планування і проведення дій.

Таку думку висловив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Апостроф TV".

"На відміну від контрнаступу 2023 року, який був розпарений з політичних причин, а Україна вже, слава Богу, вчиться на своїх помилках, у питаннях відкриття Курського фронту не було зливів інформації у медіа. Як ми бачимо, інформаційна тиша була надзвичайною, за що треба подякувати українським ЗМІ. Якщо хтось і мав якісь здогадки, то повною інформацією ніхто не володів. Саме це і допомогло успіху Сил оборони під час дій в Курській області", - заявив Братчук.

Також Братчук прокоментував те, що вдалося досягнути Силам оборони на курському напрямку.

"Силам оборони, або як зараз їх вже називають Силам справедливості України, вдалося досягнути найголовнішого – ворог має шок від раптовості українських дій, ворог сьогодні стоїть перед питанням, як використовувати ті резерви чи вже залишки стратегічних резервів, які він має на ділянках російсько-українського фронту, тобто, звідки їх забирати. Приміром, відомо, що певні сили вже перекидаються в вовчанського напрямку – резерви 11-го і 44-го армійських корпусів ЗС РФ. Можливо, ворог буде змушений зняти свої резерви і з південного напрямку чи з донецької операційної зони, яка на сьогодні є найспекотнішою і найважчою для оборони України.

Важливий і психологічний аспект – навіть у жителів Брянщини чи Бєлгородщини події в Курській області викликають паніку. Чи порозумнішають від цього росіяни, я сумніваюся, але психологічний ефект також є. Паніка – це теж зброя, і її треба використовувати. Власне, ось це те, про що сьогодні можна говорити як про певні підсумки операції на Курщині", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, вранці 7 серпня російські джерела заявили про втрату росіянами контролю над кількома населеними пунктами в Курській області. Також відомо про 300 полонених під Курськом росіян, яких просять обміняти на азовців.