RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Аналітик вказав на унікальну відмінність Залужного від Сирського

Колишній головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний є унікальним прикладом бойового генерала, який навіть під час війни публікував наукові статті і дослідження.

Про це розповів директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв'ю для УП.

За словами експерта, у військових колах на міжнародному рівні тексти Залужного завжди викликали значний резонанс.

"Генерал Залужний писав навіть відкриті статті, аналітичні, наукові, і це не часто такі приклади зустрічаються навіть на Заході, коли діючий генерал, особливо такого рівня, Головнокомандувач Збройних сил, пише наукові статті стосовно поглядів на ведення бойових дій. Я знаю, що ці статті стали бестселерами серед західних військових, дійсно це важливо – урахування уроків російсько-української війни", - розповів він.

При цьому експерт зазначив, що діючий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський більше присутній на позиціях поряд з зоною бойових дій, в той же час Залужний був орієнтований на штабну роботу.

"Стиль командування різний, бо генерал Сирський більше переміщається, постійно у військах, а генерал Залужний більше працював зі штабами. Генерал Сирський більш закритий, не публікується і інтерв'ю дає нечасто", - зазначив Михайло Самусь.

Фото: getty images

Раніше посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вдягнув військову форму для відвідань випуску Королівської військової академії у Сандгерсті, щоб привітати українця, який пройшов там навчання.